Nyttigt och gott

Kesellabröd och chai-latte till söndagsfikat

Kesellabröd och chai-latte till söndagsfikat

På söndagar har både jag och Mattias konditionsträning på schemat. Jag började med att gå ut och springa 35 minuter direkt när jag vaknade. Sen när jag kom in tog Mattias vid och gick ut och cyklade i 45 minuter (under tiden vi tränar ser barnen på film och leker inne). Under tiden han var borta skulle jag fixa gott fika, men frysen ekade tom på gott bröd (i övrigt är frysen som vanligt överfull). Då kom jag på att det var länge sen jag bakade kesella-sconesbröd eller vad jag nu ska kalla dom. Godaste och nyttigaste sconesen jag känner till! Underbart gott med lite avokado och lagrad lättost, eller avokado och ägg. Till det en chai-latte. Underbara söndag!

Kesella-scones, 4 bröd

1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl lättkesella
1 msk hela linfrön
Linfrö till garnering

Blanda mjölsorterna och bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör väl, klicka ut till 4 bullar. Strö på linfrö. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Rebecka skriver:

    Tack snälla för detta recept! Mycket gott till lördagsfrukosten 🙂 Länkat till din blogg på min sida också.
    // Rebecka

  1. mars 21, 2010

    […] det på helmorgnarna med nybakta bröd eller scones. Så här gott var mitt lördagsmorgonfika! Nyttiga scones med gott […]

  2. juni 2, 2010

    […] förskola stängt så vi är lediga i det soliga, varma vädret! Underbart! Vi har njutit av nybakade scones och yoghurt med frukt till frukost och nu väntar utflykt till Akalla 4H-gård där vi ska njuta […]

  3. mars 24, 2016

    […] Så länge har jag längtat efter något sconesliknande som inte innehåller massa fett. Fick ett tips från en tjej – Jessica- att prova hennes kvargbullar. Jag hade inte allt hemma så fick improvisera lite.. (eller rätt mycket.. hade verkligen inte rätt ingredienser hemma :)) men det blev vansinnigt bra! Ägg i smeten blev kanon (trodde jag inte). Orginalreceptet hittar ni här […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *