Nyttiga chokladbollar utan sötning

Nyttiga chokladbollar utan sötning
Nyttiga chokladbollar utan sötning

Jag älskar chokladbollar. Helst gjorda på riktigt smör och socker, då är de som allra godast. Jag äter allt, även chokladbollar, men inte alltid då jag tror på balans och jag skulle gärna vilja äta dessa varenda dag i veckan. Men det finns ju nyttigare alternativ. Jag har sedan tidigare flera recept på nyttiga chokladbollarbloggen (ni minns väl de 2010 så populära Coltingbollarna?!) men har på sista tiden fastnat för nyttiga chokladbollar utan sötning gjort på Tyngre kaseinpulver. I början av veckan gör jag alltid en sats för att ha färdigt i kylen. Då har jag ett proteinrikt, nyttigt och gott mellanmål bara några steg bort. De fungerar självklart lika bra som ett nyttigare fika till en kopp kaffe eller en kopp te. Se nu till att testa dessa, de är en riktig chokladdröm!

Tyngre chokladbollar!
Tyngre chokladbollar!

Tyngre chokladbollar, ca 10 st

1 dl havregryn
2 dl Tyngre chokladboll kaseinpulver
1 matsked kakao (vanligt kakao går bra, men vi har på sistone lyxat till det med Marou Provisions)
0,5 dl kaffe (vi kör oftast Nespresso men självklart går det bra med vanligt kaffe)
1,5 dl mjölk

Blanda ihop allt och ställ in i kylskåpet ca 10-15 minuter. Forma till ca 10 bollar (naturligtvis beroende på hur stora du vill ha) och rulla i kokos. Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *