Nyttigt och gott
På söndagar har både jag och Mattias konditionsträning på schemat. Jag började med att gå ut och springa 35 minuter direkt när jag vaknade. Sen när jag kom in tog Mattias vid och gick ut och cyklade i 45 minuter (under tiden vi tränar ser barnen på film och leker inne). Under tiden han var borta skulle jag fixa gott fika, men frysen ekade tom på gott bröd (i övrigt är frysen som vanligt överfull). Då kom jag på att det var länge sen jag bakade kesella-sconesbröd eller vad jag nu ska kalla dom. Godaste och nyttigaste sconesen jag känner till! Underbart gott med lite avokado och lagrad lättost, eller avokado och ägg. Till det en chai-latte. Underbara söndag!
Kesella-scones, 4 bröd
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl lättkesella
1 msk hela linfrön
Linfrö till garnering
Blanda mjölsorterna och bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör väl, klicka ut till 4 bullar. Strö på linfrö. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.
Tack snälla för detta recept! Mycket gott till lördagsfrukosten 🙂 Länkat till din blogg på min sida också.
// Rebecka