1177.se samt Mina vårdkontakter

I veckan var jag på Patientsäkerhetskonferensen på Stockholmsmässan. Den höll på i två dagar och innehöll en mängd intressanta seminarier och föredrag. Jag jobbar just med att ta fram statistik kring patientsäkerhet och jag fick i och med konferensen mycket bra input och kött på benen kring data jag tar fram. I en av montrarna delade de ut den bok/publikation jag varit med och tagit fram och där mitt namn står bland ”författarna” – det kändes riktigt kul!

En sak som togs upp på konferensen tänkte jag nämna i detta inlägg.

Vi som bor i Stockholm känner väl alla till Vårdguiden antar jag. Den kommer som tidning på posten men finns även på nätet samt som telefontjänst. Vårdguiden informerar om vård, hälsa och omsorg i Stockholms län. På Vårdguiden.se hittar man medicinskt granskad information om sjukdomar och hälsa. Här hittar man också adresser och telefonnummer till alla vårdmottagningar i Stockholms län. Det finns även frågetjänster där man kan ställa anonyma frågor till experter inom hälso- och sjukvården. Ni ute i övriga landet har siten 1177.se som i princip är samma sak. Nu ska 1177 och Vårdguiden slås ihop och förvirringen kommer förhoppningsvis försvinna när två siter blir en.

 

 

Till saken. På Vårdguiden/1177.se finns det en tjänst jag tidigare inte kände till. Tjänsten kallas Mina vårdkontakter. Här kan man logga in med hjälp av en e-legitimation och skapa ett konto där ens personliga vårdkontakter sedan finns samlade. Mina vårdkontakter är en personlig e-tjänst där man på ett enkelt sätt kan få kontakt med vården via webben dygnet runt. Här kan du bland annat beställa tid hos din husläkare, se dina kallelser till andra läkare/vårdmottagningar, förnya recept och se dina läkemedel. Man kan ställa frågor och anmäla sig till olika studier.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att skapa mitt eget konto. Hur smidigt som helst! Nu slipper man telefontider och telefonköer och liknande, man kan ändra och förnya och boka tider. Skapa konto du med!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *