Movienight

 

Igår skaffade jag och Mattias barnvakt och åkte till den lokala biografen där vi såg den oscarsnominerade filmen Django unchained. En 2 h och 45 min lång njutning!

I korthet handlar filmen om tandläkaren Dr King Schultz som numera jobbar som prisjägare (bounty hunter). Han fritar en grupp slavar genom att överfalla två slavhandlare. Django kan nämligen identifiera ett par män som Schultz är på jakt efter. I gengäld lovar han inte bara Django att återfå sin frihet efter avslutat uppdrag, Schultz lovar att hjälpa Django att rädda sin hustru. Detta sökande leder dem till den hänsynslöse plantageägaren Calvin Candie. Samtidigt sammansvetsas Schultz och Django till ett dödligt effektivt team.

Quentin Tarantino har regisserat och i rollerna ser vi bland annat Leonardo DiCaprio, Samuel L Jackson, Jamie Foxx och Christoph Waltz.

Jag tycker filmen har allt. Spänning, humor, kärlek, bra skådespeleri, underbart foto och vackra scener. Det är dock lite väl mycket våld. Blodfontänerna och tarmkaskaderna var överdrivna och balanserade på gränsen för vad jag tycker är okej. Men det drog ändå inte ner filmens betyg utan blev istället lite komiskt.

Filmen får betyget 5 av 5, av både mig och Mattias.

Ikväll har äntligen filmen The Master premiär. Den ska jag försöka se så snart som möjligt (barnvakt någon???). Vill du också gå på bio och se The Master? Glöm inte att du har chansen att vinna biobiljetter för två på valfri biograf där filmen går.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Mysigt med biobesök kram Diana

  2. Fröken M skriver:

    Jag och C har pratat om att gå på bio ikväll när viggo ska sova hos mormor och morfar, så frågan är om det kanske kan bli django då ! Jag är dock liite sugen på att se Ego oxå 🙂
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.