Lax i form med ugnsbakade grönsaker

Mitt ständiga dåliga samvete… Hur många gånger denna vecka har vi ätit fisk? Fet fisk? Svar noll och noll… Vad hände med rekommendationen äta fisk/fet fisk tre gånger i veckan?! Vi har lax och strömming i frysen, tonfisk och makrill i skafferiet så jag har egentligen inget att skylla på. Andra rätter har helt enkelt kommit emellan. Jag har ju försökt utmana mig själv att varje vecka laga minst två rätter jag inte brukar laga eller inte lagar så ofta och det kan ha tagit fokus från fisken.

Idag bidde det lax till middag i alla fall. En stor fin färsk laxfilé i form toppad med salt, peppar, citronsaft och dill ugnsbakades och till detta serverades ugnsbakade grönsaker. De ugnsbakade grönsakerna denna gång var sötpotatis, potatis och rödbetor. Till laxen blev det en romsås gjord på kvarg. Mycket gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Älskar lax kram Diana

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *