Småkrypens hemliga värld

Minimonster i naturen

Tänk vad lite man egentligen känner till om alla de kryp som det finns mängder av ute i vår vackra natur. Och tänk att man egentligen inte har en aning om hur de verkligen ser ut på nära håll. För att råda bot på detta har fotografen John Hallmén och hans fru Hanna skrivit barnboken Minimonster i naturen.

En fascinerande bok både för barn och vuxna

Tillsammans med John och Hannas sexårige son Bruno får vi på nära håll följa med in i småkrypens värld. Vi får se extrema och helt fantastiska närbilder av krypen samtidigt som vi får veta massor av intressanta fakta som till exempel vad de använder sina antenner, käkar, snablar och klor till och varför de ser ut som de gör. Det hela är skrivet på ett riktigt bra sätt som roar både barn och vuxna och väcker ännu mer nyfikenhet och intresse. Visste du tex att daggmaskar bajsar jord, tordyvlar äter bajs, guldbaggen har vingar, spyflugan kräks på maten för att kunna äta den eller att fjärilen har ett inbyggt sugrör?

Fantastiska närbilder på minimonster i naturen

Minimonster i naturen visar monsterförstoringar av rapsfjäril, daggmask, tordyvel, guldbagge, stackmyra, spyfluga, rullvivel, nyckelpiga, honungsbi och dallerspindel.

Så här nära har man aldrig sett naturens små djur förut

Hela familjen ger denna betyg det högsta betyget man kan ge en bok. Nu är vi sugna på att själva ge oss ut och leta kryp och studera dom på nära håll. Boken gav oss värdefulla tips och råd på vägen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Vilken mysig bok kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *