2021 års äppelmuster

2021 års äppelmuster från Kiviks musteri
2021 års äppelmuster från Kiviks musteri

(Produktprov, ej betalt samarbete) Förra året tog vi bort äppelträdet vi hade på tomten. Trädet gav fantastiska äpplen man kunde göra massa gott av men det mesta blev till fallfrukt som fick forslas bort till tippen. Det gav inte tillräckligt mycket äpplen för att göra must, men som tur är finns det fantastisk äppelmust att köpa i butik. Nu finns 2021 års äppelmuster och cider från Kiviks musteri till försäljning.

Dessa ingår i sortimentet Våra finaste och består av äppelmust och cider som tillverkas i små volymer och säljs under begränsad tid. De är gjorda på svenska äppelsorter som lämpar sig extra bra att göra must på och kommer från noga utvalda platser då faktorer som var äpplet odlas och hur jordmån, väder och vind ser ut just där sätter alla sin karaktär på äpplenas smak och är lika viktiga som äppelsorten i sig för att få fram must med riktigt god smak och av hög kvalité.

Cox och Gravensteiner
Cox och Gravensteiner

Cox 2021
Klar äppelmust pressad av Cox Orange och Holsteiner Cox.

Gravensteiner 2021
Klar äppelmust pressad av Gravensteiner.

Santana
Santana

Santana 2021
Klar äppelmust pressad av Santana.

Björn Ranelid Paradismust
Björn Ranelid Paradismust

Björn Ranelid Paradismust 2021
Klar äppelmust av Aroma, Discovery, Gravensteiner och Rubinola från Björn Ranelids odling Hällekås. Vinnare av Must-SM 2021, klassen Klar äppelmust av flera sorter.

Solnäs Gård
Solnäs Gård

Solnäs Gård 2021
Klar äppelmust av Gloster, Ingrid-Marie, Rubinstar och Santana från Solnäs Gård i Fjelie.

Sortimentet Våra Finaste säljs exklusivt i Kiviks Musteris egna butiker på musteriet i Kivik och Solnäs Gård i Fjelie.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *