Fem goda saker du kan göra med äpplen

Fem goda saker du kan göra med äpplen

Fem goda saker du kan göra med äpplen

Nu har äppelsäsongen dragit igång på allvar i Sverige. Vårt äppelträd är fullt av härliga, röda äpplen. Tyvärr trillar de ner i snabb takt av sig själva från trädet. Det gäller då att de plockas upp så snart man kan för att undvika skador på äpplena samt för att inte locka till sig traktens alla rådjur… Här kommer tips på fem saker du kan göra med äpplen.

Sockerfri äppelmos

Sockerfri äppelmos

Snart drar grötsäsongen igång igen. Ett par skedar sockerfri äppelmos i gröten är riktigt gott! Äppelmos i fil, yoghurt eller kvarg är inte dumt det heller! Eller till julens skinkstutar – mums!

Nyttig och god äppelkaka

Nyttig och god äppelkaka

En nyttig och god äppelkaka. Njut till vardags som till helg, till frukost som till fika.

Torkade äpplen

Torkade äpplen

Torkade äpplen. Perfekt att knapra på istället för sötsaker!

Gott och saftigt hälsobröd!

Gott och saftigt hälsobröd!

Att riva ner äpplen i bröd är genialiskt. Ger både näring och godare smak.

Stir fry chicken

Stir fry chicken

Banan i maten finns det många som inte gillar. Men äpple i maten är desto mer uppskattat. En stir fry chicken med äppelklyftor i skapar en perfekt smakharmoni.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. DianasDrömmar skriver:

    Äpplepaj är det godaste jag vet kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *