Adventskalender 12 december

Idag är det dags att öppna lucka 12 i adventskalendern. Idag gömmer sig en favorit i repris, nämligen biobiljetter till filmen Suffragette som har svensk biopremiär den 15 januari.

Suffragette, adventskalender 12 december

Suffragette

I samarbete med Noble Entertainment har åter en (1) av er har chansen att vinna två biljetter till denna film. För att ha chans att vinna vill jag att du i en kommentar till detta inlägg berättar vilket år den kvinnliga rösträtten i Sverige infördes. Du ska i kommentaren också motivera varför just du ska vinna dessa biobiljetter. Dela gärna detta inlägg på din Facebook-sida, Instagram (tagga @jessicasundberg72) eller länka till den på din blogg. Tävlingen pågår till och med måndag 14 december kl 23:59. Glöm inte att ange email-adress så att jag kan komma i kontakt med dig om du vinner. LYCKA TILL!!!

Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

26 svar

 1. Titti skarp skriver:

  hej
  mitt svar 1919
  hoppas vinna så att jag kan gå på bio med gubben som vi inte har gjort på herrans många år så skulle vara kalas att kunna koppla av
  hoppas på tur
  mvh Titti

 2. Elisabeth Sjökvist skriver:

  Det första könsdemokratiska valet i Sverige genomfördes 1921.

  Just den här filmen har jag tänkt ta med tonårsdottern och hennes väninna på, för att ge en smula sund motvikt till alla overkliga fantasifilmer om zombies och apokalypsvärldar de annars gärna väljer själva.

 3. Tova Midfjäll skriver:

  Jag har en politiskt medveten tonårsdrake som skulle trivas finfint i biosoffan till den här filmen

 4. Eva Å. skriver:

  1. Kvinnlig rösträtt infördes 1921
  2. Vore kul att bjuda med en gammal arbetskamrat. Vi brukar gå ut och äta. Om jag vinner kan vi se en bra film först därefter gå till en restaurang och möjligen tala om filmen.

 5. Lena Plantin skriver:

  1919.
  Jag och min vän är filmintresserade och går ofta på bio. Jag vill bjuda med henne för jag vet att detta är en film hon vill se.

 6. Camilla skriver:

  1) Den kvinnliga rösträtten röstades fram 1919.
  2) jag hoppas så att jag vinner biljetterna då dels Helena Bonham Carter är en av mina favoritskådespelerskor men också för att filmen verkar spännande och väldigt bra. skulle verkligen vilja se den, så intressant handling.

  Har delat på FB

 7. Lotta skriver:

  Jag skulle gärna vilja vinna så jag får en chans att gå på bio och bjuda med väninnan.

 8. Lotta skriver:

  Hej igen!
  Glömde skriva svaret på frågan. Svar: 1921

 9. annika skriver:

  svar 1921
  http://flinkan69.bloggplatsen.se/
  De började med en resa till Rio men de räckte bara till …….

 10. månia skriver:

  Nu när min dotter 18 ska bliva!
  Hade jag dessa biobiljetter velat giva!

 11. Sara M skriver:

  1919 infördes den kvinnliga rösträtten i Sverige men det var inte förrän två år senare 1921 som första valet hölls där kvinnorna var med och röstade.
  Jag vill vinna biljetterna så att jag kan börja året med att se en film jag verkligen är intresserad av att se.

 12. Miriam Axelsson skriver:

  Rösträtten beslutades 1919, men 1921 var första valet där kvinnor deltog

  I jul kommer min syster äntligen hem och då när vi tröttnat på all julmat, allt stök så kan vi smita iväg på bio! Bara hon och jag… 🙂

 13. Evelina Larsson skriver:

  Svar: 1919
  Jag och sambon går väldigt sällan på bio trots att vi båda älskar det. En gång/år brukar det bli. Denna film känns väldigt värd kommande års biovisning för vår del, underhållning som dessutom är utbildande samt av historiskt och framtida värde. Kan det bli mycket bättre?

 14. Jenny Olsson skriver:

  1919 infördes kvinnlig rösträtt men första rösten man fick lägga var i valet 1921!
  Denna filmen låter så spännande, jag gillar verkligen gripande filmer!

 15. Anna L skriver:

  1. Kvinnlig rösträtt infördes 1921
  2. Systerdottern och jag ska gå
  för att bättre förstå
  kvinnan kamp och liv
  och att vi idag tagit ett jättekliv
  måste se denna film tänker jag
  kvalitet av bästa slag

 16. Carola L skriver:

  Svaret på frågan är egentligen inte så enkelt: Myndiga kvinnor fick faktiskt rösta redan 1718 även om den möjligheten fråntogs senare.!
  Grundlagsändringen som gav samtliga kvinnor rösträtt (förutsatt att de var svenska medborgare samt fyllt 23 år året före valåret) gjordes 1921

  Det skulle vara trevligt att få gå på bio – för det var länge sedan!

 17. Kerstin skriver:

  Svar: en 24 maj 1919, då liberalen Nils Edén var statsminister, beslutade man i Sverige att införa lika och allmän rösträtt för kvinnor, när det gällde val till riksdagens andra kammare i plenum. År 1921 genomfördes dock det första valet till andra kammaren där kvinnor deltog.
  Motivering: Jag och min underbara fästman har nyligen blivit föräldrar för 3 mån sedan till en bedårande son men saknar en stund tillsammans och då vore en bio perfekt och så blir mormor glad som får vara själv med barnbarn några timmar.

 18. Helena Jardelid skriver:

  1921 är det årtal som dyker upp i huvudet, vi svenskar låg inte så långt fram med jämlikhet som vi gärna vill tro såhär i efterhand… Min svägerska är samhällskunskapslärare och har även utbildning i genusvetenskap, vore superroligt att få bjuda henne på denna bio! Hon vill inte ha några saker i julklapp, så det här vore perfekt!

 19. Milla skriver:

  Svaret är att själva rösträtten införlivades år 1919. Men först år 1921 var det första valet där kvinnorna deltog.

  Jag borde vinna för att jag behöver lite lugn och ro. Behöver få mysa med mina kära och bara få ha det väldigt mysigt.

 20. Katrin B skriver:

  Kvinnlig rösträtt infördes 1919.

  Motiveringen är att jag skall ta med en av mina bästa kompisar på filmen. Dels då vi pga småbarn båda två har svårt att komma iväg bara vi två och sitta ner och prata, men dels för att hon är väldigt insatt och intresserad i ämnet så hon lär verkligen vilja se filmen och vilja prata mycket om den efteråt!

 21. Maria skriver:

  SVAR: 1919.
  Jag är av den yngre generationen och kan behöva påminnas om hur kvinnorna levde relativt nyligen.

 22. Sanna skriver:

  Svar: 1919 infördes den kvinnliga rösträtten i Sverige, men det var inte förrän två år senare 1921 som första valet hölls där kvinnorna var med och röstade.

  Det vore underbart att få gå på bio och se denna film då den verkar riktigt intressant. Skulle bjuda med mig min bästa vän då vi inte har setts på länge, och det vore kul om vi bägge kunde komma ifrån vardag med barn och bara vara för oss själva en liten stund.

  Delat offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 23. Jerker skriver:

  1919 genomfördes den kvinnliga rösträtten, vilket gjorde att valet 1921 var första gången kvinnor faktiskt fick rösta.

  Vore kul att se denna med min fru <3

 24. Malin skriver:

  I Sverige infördes den kvinnliga rösträtten 1919, men det var inte förrän valen 1021 som kvinnorna röstade första gången. Jag skulle vilja vinna för att kunna bjuda med min mamma på bio! Vi har inte kunnat ses så mycket senaste tiden på grund av jobb och skolan så det skulle vara mysigt om bara vi två kunde få en helkväll tillsammans och kunna gå ut och äta och gå på bio!

 25. Jennysen skriver:

  Det lagstadgades 1919.
  Min mamma är politiskt engagerad och dessutom väldigt involverad i människors lika värde och feminism, och därför vore det kul att få se denna med henne. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *