Adventspysslande så det stod härliga till
Idag har vi adventspysslat så det stod härliga till. I förmiddags gjorde jag hemgjort tunnbröd. Det är en klassiker till advent och jul för oss. Nu har jag fått in snitsen på att få till bröden riktigt tunna. Det blev ett smakprov till lunchen och de var precis så goda som de alltid är.
Efter lunch bakade jag och barnen pepparkakor. Vi köpte pepparkaksdeg från Gille på affären (jag föredrar helt klart hemgjord deg, men vad gör man när tiden inte räcker till?!). Barnen fick till riktigt tunna och fina pepparkakor (jag blev förvånad och imponerad av dom bägge) och vi hade en härlig och rolig stund tillsammans. Pepparkakorna blev dessutom mycket goda.
När jag ändå var i farten passade jag på att koka en omgång knäck. De blev riktigt bra och självklart mycket goda.
Knäck, ca 40 st
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör
3 msk finhackad sötmandel
Blanda socker, sirap och grädde i en gryta. Koka häftigt i 15-20 minuter. Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdiga, annars koka lite till. Ta grytan åt sidan och blanda i smör och mandel. Häll upp smeten i små knäckformar. Låt knäcken kallna.
Senaste kommentarer