Salt som socker
Så är den åttonde säsongen av Hela Sverige bakar över. Årets vinnare blev Linn Utbult. Förra året vann Andréa Brändström. Tidigare vinnare har varit Christina Gyllner, Caroline Ahlqvist, Alexandra Larsson, Linus Larsson och Shireen Selfelt. Som vanligt består priset av att få ge ut sin egen bakbok. Linns bok har fått namnet Salt som socker.
Namnet Salt som socker kommer sig av att Linn hela tiden i sin bakning letar smakkombinationer där sött möter salt och krämigt söker sig till krispigt. Hon är besatt av sött ihop med salt och därav namnet. Boken är en hjälp och uppmaning till oss hemmabagare att våga nya smaker, tänka utanför boxen och gå loss. Det värsta som kan hända är att det blir supergott antagligen!
Boken är en blandning av utvalda recept från programmet blandat med recept från Linns barndom och senare experiment hemma i det egna köket.
Några exempel på recept ur boken som lockar mig lite extra är Kardemummasnittar med dinkel och muskotnöt, Salta chokladpuckar, Mazarinpaj med pumpafrön och nektariner, Äggost, Astas bagerbröd och Glutenfritt bananbröd. De två sistnämnda kommer jag nog baka inom väldigt snar framtid. Låter galet gott!
Oavsett om ni har sett programmet eller inte är det en inspirerande bakbok för alla oss som gillar att svänga ihop något gott i köket. Vissa recept låter och ser på pappret dock ut att vara lite för komplicerade för en amatör som mig. Men skenet kanske bedrar? Jag hade i vilket fall gärna sett ännu fler recept och framför allt fler ”enkla” recept. Man vill ju alltid ha mer av det goda!
Senaste kommentarer