Salt som socker

Salt som socker

Salt som socker

Så är den åttonde säsongen av Hela Sverige bakar över. Årets vinnare blev Linn Utbult. Förra året vann Andréa Brändström. Tidigare vinnare har varit Christina Gyllner, Caroline Ahlqvist, Alexandra LarssonLinus Larsson och Shireen Selfelt. Som vanligt består priset av att få ge ut sin egen bakbok. Linns bok har fått namnet Salt som socker.

Våga släppa loss och tänk utanför boxen!

Våga släppa loss och tänk utanför boxen!

Namnet Salt som socker kommer sig av att Linn hela tiden i sin bakning letar smakkombinationer där sött möter salt och krämigt söker sig till krispigt. Hon är besatt av sött ihop med salt och därav namnet. Boken är en hjälp och uppmaning till oss hemmabagare att våga nya smaker, tänka utanför boxen och gå loss. Det värsta som kan hända är att det blir supergott antagligen!

Boken är en blandning av utvalda recept från programmet blandat med recept från Linns barndom och senare experiment hemma i det egna köket.

Kardemummasnittar med dinkel och muskotnöt

Kardemummasnittar med dinkel och muskotnöt

Salta chokladpuckar

Salta chokladpuckar

Mazarinpaj med pumpafrön och nektariner

Mazarinpaj med pumpafrön och nektariner

Astas bagerbröd

Astas bagerbröd

Några exempel på recept ur boken som lockar mig lite extra är Kardemummasnittar med dinkel och muskotnöt, Salta chokladpuckar, Mazarinpaj med pumpafrön och nektariner, Äggost, Astas bagerbröd och Glutenfritt bananbröd. De två sistnämnda kommer jag nog baka inom väldigt snar framtid. Låter galet gott!

Oavsett om ni har sett programmet eller inte är det en inspirerande bakbok för alla oss som gillar att svänga ihop något gott i köket. Vissa recept låter och ser på pappret dock ut att vara lite för komplicerade för en amatör som mig. Men skenet kanske bedrar? Jag hade i vilket fall gärna sett ännu fler recept och framför allt fler ”enkla” recept. Man vill ju alltid ha mer av det goda!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *