Goda och nyttiga bollar
Jag är en förespråkare för mellanmål. Själv äter jag som ett barn, dvs 6 gånger om dagen (och då räknar jag inte in småätande av godis, kakor, bullar som ofta trillar ner i min mage). Det blir frukost, mellanmål, lagad lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Det fungerar för mig och får mig att må bra. Lunch och middag är ofta inget problem att variera men värre kan det vara med mellanmålen. Det blir lätt att man äter samma varje dag.
Igår gjorde jag nyttiga sockerfria kokosbollar som passar utmärkt som del av mellanmålet, som uppladdning/återhämtning vid träning eller som snacks när man inte vill ta något sött och onyttigt. Det finns mängder av recept på olika nyttiga ”bollar” som cirkulerar på nätet och jag har själv experimenterat en hel del med olika recept förut. Idag valde jag att göra bollar med nötter och gojibär. De blev verkligen goda! Perfekt krämiga, mjuka, goda och inte alls söta och sliskiga. Man får passa sig så man inte överäter!
Vill ni testa ett annat nyttigt kokosbollsrecept så pröva mitt Coltingbollrecept som också är supergoda! Vi har ju alla olika smak och tycke!
Gojibollar
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1/4 dl hasselnötter
1/2 dl gojibär
1 msk kakao
3 urkärnade dadlar
1/2 tsk agavesirap
2 msk mandel-, hasselnöt eller sojamjölk
Kokosflingor
Blötlägg nötterna över natten. Mixa nötter och gojibär i mixer eller med handmixer. Blanda i övriga ingredienser och mixa ihop till en kladdig smet. Forma bollarna i önskad storlek och rulla i kokosflingor.
Senaste kommentarer