Goda och nyttiga bollar

Jag är en förespråkare för mellanmål. Själv äter jag som ett barn, dvs 6 gånger om dagen (och då räknar jag inte in småätande av godis, kakor, bullar som ofta trillar ner i min mage). Det blir frukost, mellanmål, lagad lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Det fungerar för mig och får mig att må bra. Lunch och middag är ofta inget problem att variera men värre kan det vara med mellanmålen. Det blir lätt att man äter samma varje dag.

En liten sats gojibollar

Igår gjorde jag nyttiga sockerfria kokosbollar som passar utmärkt som del av mellanmålet, som uppladdning/återhämtning vid träning eller som snacks när man inte vill ta något sött och onyttigt. Det finns mängder av recept på olika nyttiga ”bollar” som cirkulerar på nätet och jag har själv experimenterat en hel del med olika recept förut. Idag valde jag att göra bollar med nötter och gojibär. De blev verkligen goda! Perfekt krämiga, mjuka, goda och inte alls söta och sliskiga. Man får passa sig så man inte överäter!

Vill ni testa ett annat nyttigt kokosbollsrecept så pröva mitt Coltingbollrecept som också är supergoda! Vi har ju alla olika smak och tycke!

Gojibollar

1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1/4 dl hasselnötter
1/2 dl gojibär
1 msk kakao
3 urkärnade dadlar
1/2 tsk agavesirap
2 msk mandel-, hasselnöt eller sojamjölk
Kokosflingor

Blötlägg nötterna över natten. Mixa nötter och gojibär i mixer eller med handmixer. Blanda i övriga ingredienser och mixa ihop till en kladdig smet. Forma bollarna i önskad storlek och rulla i kokosflingor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *