Allt för länge sedan sist

Ajajaj, vad dålig jag har varit på senaste tiden att äta fisk. Det blev liksom överkonsumtion av lax och sill under påsken att vi behövde lite paus. Men nu är suget här igen. Fisk är ju så nyttigt. Fet fisk bör dessutom ätas 2-3 gånger i veckan så det lägger att ligga i!

Ugnsbakad lax och rotsaker

Till middag ikväll blev det därför efterlängtad ugnsbakad lax. Jag bakade den med fetaost som fanns kvar från helgen. Jag skar helt enkelt en skåra mitt i laxfilén, stoppade ner små fetaostkuber och toppade med salt, peppar och citronsaft. Till detta gjorde jag ugnsbakade grönsaker. Idag blev det sötpotatis, rödbetor, palsternacka och färskpotatis. Färska grönsaker och kokt broccoli blev goda grönsaker. Den som ville fick ta kvarg och thai chili-sås till sin mat. Fisken var dock så saftig att det egentligen inte behövdes men alltid gott med en sås till tycker jag.

Maten var verkligen superdupergod! Jag älskar ugnsbakad lax och jag älskar ugnsbakade grönsaker. Hitten är därför ett faktum! Mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *