Ännu mer nyttig müsli – glutenfri
När jag var i Göteborg för ett tag sedan bodde jag på det fantastiska hotellet Gothia Towers. Som vanligt åt och njöt jag av den fantastiska frukostbuffén som dukades upp. På buffén fanns bland annat deras egen hemgjorda müsli som man dessutom kunde köpa med hem, Gothia Towers Frukostmüsli. Eftersom den var så god köpte jag självklart hem en påse. Frukostmüslin var glutenfri och innehöll solrosfrön, linfrö, pumpakärnor, russin, mandel, aprikos och kokosflingor. Min enda påse tog slut alltför snabbt.
Inspirerad av den hemgjorda vanliga müslin jag gjorde häromdagen tänkte jag att självklart kan jag göra min egen hemgjorda variant av Gothias glutenfria müsli. Jag höftade bara med mängderna. I en torr stekpanna hällde jag i krossade linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, hackad mandel, hackad aprikos, kokosflingor och toppade med lite malen kanel. Jag torrostade det hela tills det fick fin färg.
Resultatet blev verkligen kanon! Nästan bättre än originalet! Galet gott och galet nyttigt!
Senaste kommentarer