Ännu mer nyttig müsli – glutenfri

När jag var i Göteborg för ett tag sedan bodde jag på det fantastiska hotellet Gothia Towers. Som vanligt åt och njöt jag av den fantastiska frukostbuffén som dukades upp. På buffén fanns bland annat deras egen hemgjorda müsli som man dessutom kunde köpa med hem, Gothia Towers Frukostmüsli. Eftersom den var så god köpte jag självklart hem en påse. Frukostmüslin var glutenfri och innehöll solrosfrön, linfrö, pumpakärnor, russin, mandel, aprikos och kokosflingor. Min enda påse tog slut alltför snabbt.

Jag gör hemgjord glutenfri müsli

Inspirerad av den hemgjorda vanliga müslin jag gjorde häromdagen tänkte jag att självklart kan jag göra min egen hemgjorda variant av Gothias glutenfria müsli. Jag höftade bara med mängderna. I en torr stekpanna hällde jag i krossade linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, hackad mandel, hackad aprikos, kokosflingor och toppade med lite malen kanel. Jag torrostade det hela tills det fick fin färg.

Glutenfri frukostmüsli

Resultatet blev verkligen kanon! Nästan bättre än originalet! Galet gott och galet nyttigt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *