Ännu en nyttig semmelmuggkaka

Jakten på de goda alternativen till semla pågår i det Sundbergska köket. Semmelmuggkaka och chia-semla har det blivit så här långt. Det finns ju egentligen inget som går upp mot originalet men det är kul att experimentera med olika varianter. Just nu fokuserar jag på nyttiga varianter. Här tipsar jag om ännu en nyttig semmelmuggkaka. Den innehåller lite, lite socker men det är nästan försumbart. Oerhört praktiskt och smidigt att göra semlorna i en mugg och grädda i micron. På så sätt blir det inga rester och det går snabbt!

Ännu en nyttig semmelmuggkaka

Ännu en nyttig semmelmuggkaka

Semlan toppas som vanligt med mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde. Här har jag slagit på ”stort” med köpt mandelmassa och grädde. Jag blev faktiskt förvånad över hur god själva semmelbullen blev. Något kompakt men den smakade verkligen som en semmelbulle ska smaka. Serverar man med mandelmassa och grädde kan man om man blundar nästan tro att det är en äkta semla man mumsar på! Jättegott!

Semmelmuggkaka, 1 kopp

4 tsk vetemjöl
2 tsk socker
1 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma
3 tsk mjölk
1 tsk olja

Mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde

 

Blanda alla ingredienser i en kopp. Rör om ordentligt. Grädda i micron i ca 1 – 1..5 minuter. Låt svalna något. Lägg på mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *