Ännu en nyttig semmelmuggkaka
Jakten på de goda alternativen till semla pågår i det Sundbergska köket. Semmelmuggkaka och chia-semla har det blivit så här långt. Det finns ju egentligen inget som går upp mot originalet men det är kul att experimentera med olika varianter. Just nu fokuserar jag på nyttiga varianter. Här tipsar jag om ännu en nyttig semmelmuggkaka. Den innehåller lite, lite socker men det är nästan försumbart. Oerhört praktiskt och smidigt att göra semlorna i en mugg och grädda i micron. På så sätt blir det inga rester och det går snabbt!
Semlan toppas som vanligt med mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde. Här har jag slagit på ”stort” med köpt mandelmassa och grädde. Jag blev faktiskt förvånad över hur god själva semmelbullen blev. Något kompakt men den smakade verkligen som en semmelbulle ska smaka. Serverar man med mandelmassa och grädde kan man om man blundar nästan tro att det är en äkta semla man mumsar på! Jättegott!
Semmelmuggkaka, 1 kopp
4 tsk vetemjöl
2 tsk socker
1 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma
3 tsk mjölk
1 tsk olja
Mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde
Blanda alla ingredienser i en kopp. Rör om ordentligt. Grädda i micron i ca 1 – 1..5 minuter. Låt svalna något. Lägg på mandelmassa och vaniljkvarg eller grädde. Ät och njut!
Senaste kommentarer