Snabbt och enkelt men ändå nyttigt och gott
Visst är tiden vår kanske dyrbaraste vara idag och vi är många som kämpar för att få ihop dagarna och försöka få tiden att räcka till. Det är så mycket vi måste hinna med – äta, sova, vila, träna, aktiviteter, egentid, etc. Det gäller att vara så effektiva som möjligt utan att kvaliteten går förlorad. Sova måste vi och vila behövs för återhämtning, men vad gäller maten finns det mycket att göra.
För att vara spara in tid vad gäller matlagningen köper jag ofta hämtmat. Älskar bland annat sushi, thai, indiskt, pizza och hamburgare. Det går inte bara snabbt utan känns även lyxigt att få äta mat någon annan har lagat och jag tycker ofta det är värt pengarna.
Många av de snabbmatsalternativ som finns på marknaden är dock inte särskilt nyttiga. Visst, man får inga hälsoproblem eller lägger på sig oönskade kilon även fast man äter ett par pizzor eller liknande i månaden. Det är först när det blir en vana som det blir ett verkligt problem. Detta har Fredrik Paulún tagit fasta på i en ny kokbok som han precis har släppt, Paulúns fastfood. I den här boken vill han ge sin syn på hur mat kan vara snabb och enkel att laga och ändå nyttig och god. Den ska kunna lagas på råvaror som man hittar i sin vanliga livsmedelsbutik och inte bara i specialaffärer.
Paulúns fastfood handlar om att äta nyttig mat som inte tar för lång tid att laga i vardagen. Med denna mat slipper man sockret, de dåliga fetterna, de cancerogena stekmutagenerna och det vita mjölet. Visst tar det lite längre tid än att svänga in på McDonald’s på vägen hem, men det ger så mycket mer.
I boken står råvarorna i fokus. Det gör att maten smakar fantastiskt samtidigt som den ger alla de vitaminer, mineraler och antioxidanter som behövs. Boken innehåller recept på klassisk snabbmat som hamburgare, pizza och wraps men i Fredrik Paulúns egen tappning. Snabbt men nyttigt är ledorden.
Förutom recept får man tips på vilka råvaror som alltid bör finnas hemma och hur man genom förberedelser och genvägar kan spara massor av tid i köket.
Jag har precis skummat igenom boken och inser redan vilken toppenbok detta är! Jag kommer garanterat att återkomma till recept och tips från boken för att dela med er här på bloggen.
Senaste kommentarer