Hälsosam mat för en friskare mage

Hälsosam mat för en friskare mage

Hälsosam mat för en friskare mage

Det finns mycket som jag tycker gör livet värt att leva. Mina barn, familj, kompisar, jobb, resa, bloggen, träning/rörelse, mat och godsaker (har säkert glömt något men ni fattar galoppen). Vad gäller mat och godsaker eftersträvar jag en balans i livet. Jag gillar att ”unna” mig, dvs äta sådant jag gillar, oavsett om det klassas som nyttigt eller inte. Mat ska inte bara vara bränsle. Det ska vara gott, mättande och gärna vackert.

Författare och näringsterapeut Cecilia Davidsson

Författare och näringsterapeut Cecilia Davidsson

Maten ska också göra gott för kroppen. Forskning visar att hur vi mår många gånger återspeglar vår bakterieflora i tarmarna. Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. De är fullproppade med nyttiga bakterier. Man ska försöka äta något syrat varje dag för att hålla magen i trim såsom surkål, kimchi, yoghurt, smetana, etc. I nya boken Hälsosam mat för en friskare mage kan vi läsa hur allt hänger ihop vad gäller vår matsmältning och får inspiration på hur man kan fylla sitt skafferi och ta till vara råvarors innehåll genom att grodda, torka och fermentera.

Cecilia berättar om sin nya bok och matfilosfi

Cecilia berättar om sin nya bok och matfilosfi

Hälsosam mat för en friskare mage är skriven av Cecilia Davidsson. Cecilia är författare och näringsterapeut och driver företaget Curlyfood sedan över 10 år tillbaka. Curlyfood inriktar sig på mat och hälsa. Mycket grönt, ekologiskt och gott. Genom föreläsningar, matlagningskurser och catering sprids kunskap och inspiration till att laga och äta bra mat. Idag var jag på en pressfrukost där denna nya bok presenterades.

Curlyfoods vackra och mysiga lokal

Curlyfoods vackra och mysiga lokal

Frukosten som stod uppdukad tilltalade både öga och gom

Frukosten som stod uppdukad tilltalade både öga och gom

Helt magiskt gott och mättande!

Helt magiskt gott och mättande!

Fikon- och hasselnötsbröd med getost

Fikon- och hasselnötsbröd med getost

Eventet höll till i Curlyfoods lokal i närheten av Odenplan. Ett supermysigt litet krypin. När vi kom hade Cecilia dukat upp en frukost som var som en tavla för ögat. Maten var oerhört vacker med alla sina olika färger och former. Man ville knappt börja äta, så vackert var det! Det vi bjöds på var Klorofyllsmoothie, Spirulinayoghurt toppat med chiakräm, mangogranola och frukt, Algknäcke toppat med sallad, avokado och syrade grönsaker samt Fikon- och hasselnötsbröd med getost. Allt var helt fantastiskt! Missa för guds skull inte fänkålsnektaren. Supergott och perfekt för att underlätta matsmältningen. Recepten på allt finns i boken. Som ni måste köpa, om ni frågar mig.

Fänkålsnektar som både smakar och gör gott!

Fänkålsnektar som både smakar och gör gott!

Fotograf Bianca Brandon-Cox

Fotograf Bianca Brandon-Cox

En helt fantastisk kokbok! Vilka recept! Den är så inspirerande! Den här kommer bli en favorit. De fantastiska bilderna i boken är tagna av Bianca Brandon-Cox.

Cecilias 11 favoriter som alltid finns hemma.

Cecilias 11 favoriter som alltid finns hemma.

Under tiden vi åt presenterade Cecilia sitt tänk vad gäller hälsosam mat. Det man alltid ska ha hemma är mjölksyrade grönsaker, ekologiska ägg och avokado. Med det kommer man långt. Annat som Cecilia alltid har hemma är miso, umeboshi, citron, tahini, ingefära, tamari, honung och äppelcidervinäger. Samtliga utgör Cecilias 11 favoriter. Jag har de flesta hemma för jämnan. Mjölksyrade grönsaker har jag bara då och då men miso och umeboshi saknas och ska genast köpas hem.

En helt fantastisk goodiebag!

En helt fantastisk goodiebag!

Jag brukar inte längre fotografera eller nämna de eventuella goodiebags man får med hem från events. Men denna var fantastisk! Självklart boken som jag är sååå glad över, en gratis yoga på Atmajyoti, Kombucha från Roots of Malmö, Medjool dadlar från Yammo, te från Natural temptation, chiafrön från Alive foods, chokladdoppade mandlar från Gnaw, läppbalsam, kimchi från Tistelvind och en gurkmejadressing gjord av Cecilia själv enligt recept från boken.

Stort tack till bokförlaget Semic för en underbar morgon!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Barbro Lindroos skriver:

  Hej!
  Har kikat i din fina nya bok ”Hälsosam mat för en friskare tarm” och ser att du använder fiberHUSK i några recept. Det är trevligt att fiberHUSK kommer till användning och god nytta.
  Jag vill gärna skicka dig ett paket med fiberHUSK och prov på några av våra andra produkter från Lindroos.
  Vilken adress kan jag skicka till?
  Även ett mobilnummer behövs för avisering.
  MVH
  Barbro Lindroos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *