Ännu ett båtprojekt


Visserligen har vår båt Albin 25 ganska stor bänkyta i köket, men vi såg möjligheten att göra den ännu större med ett klaffbord. Ju mer smart utrymme desto bättre. Ännu ett båtprojekt för Mattias att hugga in på alltså!

12mm teak-plywood inhandlades samt kantlist i massiv teak. Planen var ett bord som kan fällas ner utan att ta i sittdynan och med en bredd som motsvarar den befintliga bänkytan. Bordet tillverkades sedan utifrån dessa dimensioner. Ett bordsstöd av modell Roca Rakego hade vi sedan innan.

Bordet behandlades efter tillverkning med International original 3 lager samt International Goldspar satin 2 lager. Då Rakego-stödet bygger på att gångjärnets centrum sitter utanför stödet monterades en list 27mm bred som bordet monterades på. Bordet vilar då också på den listen när det är uppfällt vilket gör att det klarar större last. Se här för illustration.

Passar perfekt in i inredningen och det bästa är att vi nu har fått ännu mera yta!

Ännu ett båtprojekt

Ännu ett båtprojekt

Rakego-stödet

Rakego-stödet

Nytt klaffbord

Nytt klaffbord

Klaffbord nerfällt

Klaffbord nerfällt

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *