Brödrost för spritkök
Livet som båtägare går vidare. Sommaren är såklart peaken på säsongen. Årets sommar har åtminstone i Stockholmsområdet bjudit på helt fantastiskt sommarväder med mycket sol och värme och lite regn och rusk. Vi hade en vecka semester. Jobbade förra veckan och nu går vi på semester i ytterligare ett par veckor. Om några dagar planerar vi att åka ut med båten igen på en längre tur. I fredags var jag och Mattias ute med båten på tu man hand. Då passade vi på att testa vår brödrost för spritkök. Fungerar även för gasolkök och grill.
Brödrosten har plats för fyra skivor bröd. Den ställs direkt på spritkök, gasolkök eller grill. Brödrosten är hopfällbar för att ta liten plats vid förvaring. Det bästa är såklart att rosta vanlig franska/rostbröd. Vi skulle dock värma bullar och tänkte att brödrosten måste fungera lika bra.
Det var lite klurigt att montera ihop brödrosten men efter ett tag fick vi till det. Sedan sätter man igång spisen, ställer rosten direkt över lågan, ställer upp 1-4 skivor runt om och väntar i några minuter tills bröden får fin färg. Bullen var lite tung. Därför testade vi även att lägga den högst upp eftersom vi bara skulle ha den värmd, inte rostad.
Efter några minuter hade vi en perfekt värmd, lite krispig bulle att njuta av till fikat.
Senaste kommentarer