Naturhamn Hallskär

Naturhamn Hallskär

Naturhamn Hallskär

Utsikt mot "andra sidan" där man också kan ankra.

Utsikt mot ”andra sidan” där man också kan ankra.

Efter att ha legat i gästhamn flera nätter var vi nu sugna på mer ”äkta” skärgårdsliv. Gärna riktig ytterskärgård (skär och kobbar där växtligheten är snål). Valet föll på Naturhamn Hallskär (Låg-Hallskär). En naturhamn som verkligen är bildskön med sitt klara vatten omgivet av höga, flata, karga klippor som genom åren slipats av vågor och inlandsis. Hallskär är omgiven av skär och småöar vilka ger skydd för nästan alla vindvariationer.

Natursköna omgivningar!

Natursköna omgivningar!

Ett lustigt monument på en av klipporna på Hallskär.

Ett lustigt monument på en av klipporna på Hallskär.

Hallskär är en mycket välbesökt naturhamn. Det är gott om förtöjningsplatser men när vi kom var det nästan ”slagsmål” om platserna. Det är brant i varierande grad och det är framför allt platserna vid den mer platta delen av klipporna som går först.

Det finns dass och sopstation men väldigt otillgängligt placerad.

Det finns dass och sopstation men väldigt otillgängligt placerad.

Det finns både dass och sopstation på ön. De är dock mycket dåligt placerade. Långt ut, långt ner och omgivet av branta, ganska otillgängliga klippor. Antingen får man ta jollen eller SUPen dit. Annars är det bergsbestigning som gäller. Går inte att vara akut nödig om man vill använda dass med andra ord. När vi var där var dessutom dasset inte tömt. Båda var helt överfulla och gick ändå inte att använda, oavsett om man tog sig dit eller inte. Vi rapporterade detta till Skärgårdsstiftelsen som äger och förvaltar ön och förhoppningsvis är dassen tömda vid det här laget.

Spanar in viken på SUP.

Spanar in viken på SUP.

Vi hade tur med vädret när vi var vid Hallskär. Varmt och soligt. Vi badade, SUPade och myste på båten och klipporna. Förutom att krångla oss fram till dasset tog vi en mysig promenad på klipporna och spanade in omgivningarna. Så vackert! Sent på kvällen började det regna och det regnade hela natten. Det upphörde på morgonen men vi bestämde oss för en snabb avfärd eftersom klippan vi låg mot inte alls var rolig i vått tillstånd. Extremt halt och nästan helt omöjligt att ta sig upp och ner. Vi valde därför att lägga ut och fortsätta vår färd i Skärgården.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Ellinor Franzén skriver:

    Hej! Kul att läsa din blogg om era resor med er Forbina! Jag har också en blogg om vår Forbina, nystartad i samband med att vi köpte den. Gå gärna in och kika! https://franzensforbina.blogspot.com/

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Vad kul! Ska absolut in och läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.