Ännu mera vilt

Älg, hjort – ja de vilda djuren har verkligen gjort succé som middagsmat här hemma. Jag är verkligen stormförtjust!

Den här gången fick jag tag på grytbitar av älg till ett okej pris. Tidigt på söndag morgon gjorde jag ordning en älggryta med rödvin som vi åt till middag ikväll tillsammans med potatis, grönsaker och lingonsylt. Grymt gott! Godare än gryta gjord på högrev helt klart!

Älggryta, ca 6 port

800 g grytbitar av älg
Olivolja till stekning
2 morötter
1 gul lök
1 purjolök
2 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpuré
1/2 tsk kanel
1/2 tsk timjan
2 lagerblad
5 dl rött vin
Salt och peppar
1 dl syltlök
250 g champinjoner
1 pkt bacon (120 g)

Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka morot, purjolök, lök och vitlök. Bryn köttet i en stor gryta runt om i olivolja i 5 minuter. Tillsätt morot och lök samt tomatpuré, kanel, timjan, lagerblad samt lite salt och peppar. Stek några minuter till. Häll på rödvinet. Spä eventuellt med vatten ifall vätskemängden blir för liten. Koka grytan i ca 1-2 timmar tills köttet är helt mört. Smaka av med salt, peppar. Lägg i syltlök, knaperstekt bacon och fräst svamp. Låt koka i ca 10 minuter till.  Servera älggrytan med goda tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *