Äntligen har jag smakat den – Cronut

Det var över ett år sedan jag läste om den första gången. Läst och allt sedan dess trånat och längtat efter att få sätta tänderna i. Vad pratar jag om? Jo, det omskrivna bakverket Cronut. Cronut är en kombination av croissant och donut som folk köar i timtal för att få köpa.

Wayne’s Coffee har nu lanserat detta omtalade bakverk och jag passade självklart på att köa efter min alldeles egna Cronut här om dagen och hade turen att få tag på en med chokladfyllning.

Den hypade cronuten

Utseendemässigt såg den ut som en frasig munk doppad i socker. Konsistensen var luftig och den hade flera lager, precis som en croissant. Jag tyckte det kändes som den smälte i munnen när jag åt den. Chokladsmaken var fin med lagom sötma. Mycket gott!

Är den då värd att köa i timmar för (nu behövde inte jag annat än vara tidig och köa några minuter)? Det tycker jag inte. Inte den som säljs på Wayne’s i alla fall. Jag vill och kommer verkligen köpa och äta den igen, men köa länge – nej det skulle jag aldrig göra. Då köper jag hellre en krämig, smarrig muffins eller annat gott bakverk!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *