Årets chokladhus 2017
Vi har helt lämnat pepparkakshus och gått över till chokladhus. Chokladhustrenden startade i Sverige under 2014 och verkar nu här för att stanna. Jag byggde mitt första chokladhus 2015 och 2016 var vi övertygade – chokladhus är både lättare att göra och godare att slakta när julen ska dansas ut. Nu är det dags att bygga årets chokladhus 2017.
Enkla instruktioner:
- Låt kreativiteten flöda och lek loss med olika former och konstruktioner. Blir det inte bra? Smaska i dig och börja om från början!
- Skär upp delarna medan chokladen är rumstempererad, så undviker du sprickor. Lägg därefter in i kylen.
- Det perfekta chokladlimmet får du genom att lägga överblivna chokladbitar i vattenbad, låt smälta och vänta sedan tills chokladen får seg konsistens.
- Använd en pensel för att stryka på chokladlimmet. Då kommer du lätt åt i skarvar och får fin finish.
- Ta hjälp av ett par extra kompishänder när du ska montera ihop huset. Både enklare och roligare.
- Glöm inte att samla kompisgänget på chokladhusplundring! Det är både roligt och gott att äta upp huset.
*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord och åsikter är mina egna och jag skulle ändå själv köpt hem ingredienserna till ett chokladhusbygge ***
Senaste kommentarer