Wienernougat till jul

Wienernougat till jul

Wienernougat till jul

Julgodis som bara görs på tre ingredienser

Julgodis som bara görs på tre ingredienser

Det är mycket som är måsten kring jul. Det är seder och traditioner och man vill helt enkelt ha det på ett visst sätt. Vad och hur varierar mellan familjer. Jag har berättat om några av mina måsten. Korintkakor, köttbullar, hemgjorda pepparkakor, lussebullar, senap, hemgjord julkorv, etc. En annan är wienernougat till jul. Det har vi gjort varje år så länge jag kan minnas.

Tänk att på bara tre ingredienser skapa sådan ljuvlig godisbit. Det går snabbt och är enkelt. Lite äldre barn kan lätt svänga ihop en omgång wienernougat själva. Vill man inte smälta choklad och nougat i vattenbad fungerar mikrougn säkert också bra. Man måste bara vara noga med att röra om och kolla till så att chokladen och nougaten inte bränns och blir hårda.

Förvara svalt, gärna i kyl.

En skål med wienernourgat till jul.

En skål med wienernourgat till jul.

Wienernougat, ca 25 st

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Gör i ordning ett vattenbad och smält chokladen och nougaten. Rör till en jämn smet. Häll ned den rostade mandeln och rör om. Lägg bakplåtspapper i en bytta/långpanna och häll ned smeten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp. Skär i ca 25 bitar och ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.