Wienernougat till jul
Det är mycket som är måsten kring jul. Det är seder och traditioner och man vill helt enkelt ha det på ett visst sätt. Vad och hur varierar mellan familjer. Jag har berättat om några av mina måsten. Korintkakor, köttbullar, hemgjorda pepparkakor, lussebullar, senap, hemgjord julkorv, etc. En annan är wienernougat till jul. Det har vi gjort varje år så länge jag kan minnas.
Tänk att på bara tre ingredienser skapa sådan ljuvlig godisbit. Det går snabbt och är enkelt. Lite äldre barn kan lätt svänga ihop en omgång wienernougat själva. Vill man inte smälta choklad och nougat i vattenbad fungerar mikrougn säkert också bra. Man måste bara vara noga med att röra om och kolla till så att chokladen och nougaten inte bränns och blir hårda.
Förvara svalt, gärna i kyl.
Wienernougat, ca 25 st
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Gör i ordning ett vattenbad och smält chokladen och nougaten. Rör till en jämn smet. Häll ned den rostade mandeln och rör om. Lägg bakplåtspapper i en bytta/långpanna och häll ned smeten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp. Skär i ca 25 bitar och ät och njut!
Senaste kommentarer