Årets Oscarsnomineringar

Igår avslöjades vilka filmer som blivit 2013 års Oscarsnominerade. Glädjande nog finns det flera svenska Oscarschanser. Svenska dokumentären ”Searching for sugar man” har en nominering och så även två svenska ljudkillar (filmerna ”Zero dark thirty” och ”Skyfall”).

Den stora överraskningen bland nomineringarna är de 8 st som dramakomedin ”Du gör mig galen” (Silver linings playbook) fick. Filmen tar upp psykiska diagnoser på ett seriöst sätt. Den handlar om den bipoläre Pat som tvingas återvända hem efter att ha tvångsvårdats för psykiskt sammanbrott efter ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. På en brokig väg dit möter han mystiska Tiffany som har en hel del egna (psyksika) problem.

Filmen fick många skådespelarnomineringar vilket är ett tecken på att filmen är mycket välspelad. Den är nominerad i alla fyra skådespelarkategorierna på Oscargalan, något som bara hänt 13 gånger tidigare i Oscargalans historia och senast det hände var för 31 år sedan. Den blev också nominerad för bästa regi.

”Du gör mig galen” har svensk biopremiär 27 februari. Det här är en film jag verkligen vill och kommer att se. Det låter som en film helt i min smak. Jag kommer även ha en tävling när premiären närmar sig där en av er har chansen att vinna biljetter till filmen. Det är bara att fortsätta läsa bloggen så att ni inte missar något!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *