Ät dig i balans

Ät dig i balansI början på februari är jag inbjuden till bokreleasen för den nya boken ”Ät dig i balans” av författarna Catrin Schück och Maria Helander. Men redan nu har jag fått boken i min hand. Och vilken fantastisk bok!

Författarna vill att det ska vara enkelt att må bra. De strävar efter att leva så naturligt som möjligt med bra råvaror, enkel matlagning, vila och rörelse. Recepten i boken inspireras av paleokost och rawfood, utan vetemjöl, komjölkprodukter, rött kött och onödigt socker. Kort sagt ger den inspiration till mat som ger energi och hållbar viktbalans.

Bokens målgrupp är kvinnor mellan 40 och 60 år, men recepten passar självklart hela familjen och alla som vill må bra genom att äta en sund och god kost. Den lär ut att man med rätt sorts näring enkelt kan stå emot kroppens sug och balansera sina hormoner. Förutom 60 recept innehåller boken en beskrivning av olika enkla redskap från KBT och mindfullness som ska lära oss att hantera vardagsstressen.

Jag har bara hunnit skumma igenom texten men det jag har läst är mycket inspirerande. Man får många bra tips och redskap att använda sig av i vardagen. Själva recepten innehåller inte alltför många ingredienser, verkar lättlagade men framför allt goda! Bilderna är läckra och lockande. Jag har redan hittat flera recept jag kommer att pröva den närmaste tiden. Så är du intresserad är det bara att hänga med här på bloggen!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.