Nattbakad högrev i Crock-Pot

Idag fick min Crock-Pot stå för middagslagningen igen. Som jag skrev förut hittade jag flera spännande recept i Hemköps receptsamling ”Hemlagat – En god start på det nya året” och idag lagade jag till ytterligare ett av de jag tyckte såg intressant ut. Den här gången blev det Nattbakad högrev, fast jag tillagade den som sagt i min Crock-Pot istället (låg värme i 12 timmar). I övrigt följde jag receptet förutom att jag böt ut grädden mot mjölk.

Nattbakad högrev i Crock-Pot

Högreven efter 12 timmar i crock-pot

Till högreven serverade jag kokt potatis, såsen, grönsaker och hemgjord lingonsylt.

Alltså, OMG!!! Gårdagens mat seglade upp på min topplista över favoriträtter, och håll i er, så gjorde även denna!!! Bästa rätten jag någonsin gjort i pottan och godaste grytan/steken jag någonsin ätit och än mindre gjort själv. Köttet oerhört smakrikt, mört och deeelikat! Rotfrukterna hade lagom spänst och smakade mums. Såsen behövs verkligen inte vara gjord på grädde för den här var så krämig och hade underbara smaker av alla kryddor, grönsaker och kött. Jag mixade såsen innan servering för att få bättre konsistens och fluffighet. Tipptopp!!! Ni måste bara laga till denna!!! MMMMMMUUUMMMSSS!!!

Höggrev med potatis, sås och grönsaker

Nattbakad högrev, 4 port

1 kg högrev (eller annat helt kött i bit)
Salt och vitpeppar
1 morot
1 palsternacka
1 purjolök
1 gul lök
½ kruka färsk timjan
2 lagerblad
3 dl rödvin

Sås:
1 ½ dl vispgrädde
Salt och peppar
4 port kokt potatis
Sätt ugnen på 90°. Gnid in högreven med salt och vitpeppar och lägg i en ugnsfast
gryta. Lägg alla grönsaker i grytan, fyll på med vin och vatten så att det precis täcker köttbiten. Lägg i lagerblad och lite timjan. Ställ in i ugnen och tillaga ca 12 timmar.
När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde till en god sås. Servera med kokt potatis.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

8 svar

  1. Gunnar skriver:

    Kul! Jag tänkte också crock-pot när jag såg Hemköps recept. Det här måste jag prova.

    Mvh
    Gunnar

  2. Elise skriver:

    Hej,
    Har precis köpt en crock pot, tänkte prova ditt recept ovan. Dock står det ju 12 tim i 90 grader i ugn. Hur länge tillagar du rätten i din crock pot?

    Crock pot nybörjare 🙂

  3. admin skriver:

    Hej Elise, Vad kul att du också skaffat Crock Pot! Den är bäst!!! Nu minns jag inte på rak arm. Tror jag tog 8 eller 10 timmar på slow. Bara att testa sig fram. Det är nästan omöjligt att misslyckas! Kram!

  4. Elise skriver:

    Tack! Då provar jag!

  5. Ingemar Ekberg skriver:

    Hejsan, Har satt igång ditt receptförslag och ser fram mot resultatet. Var och ”doftade” på grytan efter 2 timmar. Kan säga att jag har stora förväntningar. Ingemar

  6. admin skriver:

    Tror inte du kommer bli besviken! Mycket, mycket gott!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. John skriver:

    Hej Jessica!
    Ska man först tina högreven eller kan man stoppa den i crockpoten direkt som frusen?

  1. juli 20, 2014

    […] köket står nästa Crock-pot experiment och puttrar. Det blir Nattbakad högrev, men utan […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *