Nattbakad högrev i Crock-Pot
Idag fick min Crock-Pot stå för middagslagningen igen. Som jag skrev förut hittade jag flera spännande recept i Hemköps receptsamling ”Hemlagat – En god start på det nya året” och idag lagade jag till ytterligare ett av de jag tyckte såg intressant ut. Den här gången blev det Nattbakad högrev, fast jag tillagade den som sagt i min Crock-Pot istället (låg värme i 12 timmar). I övrigt följde jag receptet förutom att jag böt ut grädden mot mjölk.
Till högreven serverade jag kokt potatis, såsen, grönsaker och hemgjord lingonsylt.
Alltså, OMG!!! Gårdagens mat seglade upp på min topplista över favoriträtter, och håll i er, så gjorde även denna!!! Bästa rätten jag någonsin gjort i pottan och godaste grytan/steken jag någonsin ätit och än mindre gjort själv. Köttet oerhört smakrikt, mört och deeelikat! Rotfrukterna hade lagom spänst och smakade mums. Såsen behövs verkligen inte vara gjord på grädde för den här var så krämig och hade underbara smaker av alla kryddor, grönsaker och kött. Jag mixade såsen innan servering för att få bättre konsistens och fluffighet. Tipptopp!!! Ni måste bara laga till denna!!! MMMMMMUUUMMMSSS!!!
Nattbakad högrev, 4 port
1 kg högrev (eller annat helt kött i bit)
Salt och vitpeppar
1 morot
1 palsternacka
1 purjolök
1 gul lök
½ kruka färsk timjan
2 lagerblad
3 dl rödvin
Kul! Jag tänkte också crock-pot när jag såg Hemköps recept. Det här måste jag prova.
Mvh
Gunnar
Hej,
Har precis köpt en crock pot, tänkte prova ditt recept ovan. Dock står det ju 12 tim i 90 grader i ugn. Hur länge tillagar du rätten i din crock pot?
Crock pot nybörjare 🙂
Hej Elise, Vad kul att du också skaffat Crock Pot! Den är bäst!!! Nu minns jag inte på rak arm. Tror jag tog 8 eller 10 timmar på slow. Bara att testa sig fram. Det är nästan omöjligt att misslyckas! Kram!
Tack! Då provar jag!
Hejsan, Har satt igång ditt receptförslag och ser fram mot resultatet. Var och ”doftade” på grytan efter 2 timmar. Kan säga att jag har stora förväntningar. Ingemar
Tror inte du kommer bli besviken! Mycket, mycket gott!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej Jessica!
Ska man först tina högreven eller kan man stoppa den i crockpoten direkt som frusen?