Bananflugefälla

Äntligen är sensommarens stora plåga löst!!!

Brukar ni också få ovälkommet besök under sensommaren? Då menar jag inte av svärmor eller jobbiga kusiner utan ovälkommet besök av de så envisa och svåråtkomliga bananflugorna som får vilket fruktfat som helst att kännas mindre lockande. Har de små skadedjuren väl tagit sig in, kan det ta månader innan de är borta. Minsta lilla matsmula som lämnas framme gör att det snart sitter en svärm bananflugor och äter. Och fort förökar de sig också. Vi har försökt alla möjliga sätt att bli av med dom men inget har riktigt fungerat.

Bananflugefälla från Nelson GardenMen nu ska problemet vara ur världen. Nelson Gardens nya uppfinning, en bananflugefälla, gör tillvaron för alla små bananflugor minst sagt tuff. Med hjälp av en enkel miniburk, ett limark och en stunds tålamod, så kan fruktfatet snart få vara ifred. Tjohooo!

Bananflugefällan fångar flugan på två sätt. Dels genom att flugorna fastnar på lockets limark, dels genom att de drunknar i den vätska som burken har fyllts med. Ingredienserna till vätskan finns i nästan varenda skafferi hemma och består av en blandning av rödvin, vinäger, honung och några droppar diskmedel. Limarket fästs sedan över locket där de flugorna fastnar alternativt drunknar i vätskan. Och med lite tålamod så är snart bananflugorna borta.

Priset för burk, tre limark, dubbelhäftande tejp och recept på vätska är ca 40 kr. 

Jag har fått hem en bananflugefälla för att pröva så till sensommaren lever bananflugorna hemma hos mig farligt! Visst låter det bra? Håll ögonen öppna på min blogg för jag kommer ge tre av er läsare chansen att vinna en varsin burk.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Häftigt 🙂 Kul å ses igå¨r, ha en fin kväll, kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *