Grönt är skönt

I min strävan efter att tänka på miljön och bidra till ett mer hållbart konsumtionssamhälle så vill jag slå ett slag för den vegetariska maten. Varför inte göra som så många har börjat göra, dvs ha en vegetarisk middagsdag minst en gång i veckan?! Det är både gott, ekonomiskt och bra för miljön.

Resten av familjen jublar inte direkt över vegetarisk mat. Det finns åsikter här hemma att den vegetariska maten inte mättar på samma sätt. Jag brukar därför komplettera med någon proteinkälla. Sedan kan man själv välja om man vill ta av denna och hur mycket.

Kvällens middag blev i grund och botten vegetarisk. Vi hade kokt pasta över i kylen som jag ville skulle ätas upp. Till denna gjorde jag en avokadoblandning som pastasås. Kompletterande proteinkälla blev färska räkor, rester av rökt röding och köttrester som man kunde toppa sin pasta med.

Avokadopasta

Alltså, ytterligare en SUCCÉ!!! Helt FANTASTISKT gott!!! Godaste pastan jag gjort på bra länge. Nomnomnom!!! Och nyttig är den också. Vill man inte äta pasta kan denna lätt bytas ut mot ris, bulgur, quinoa, strimlad morot/squash eller vad man nu vill ha istället. Självklart serverade jag även lite grönsaker på sidan om. Även den här rätten kommer jag garanterat att laga till många gånger framöver!

En inte helt vegetarisk vegetarisk rätt

En kul grej i sammanhanget är att Gustaf i vanliga fall hävdar att han inte gillar pasta. Han äter det i princip aldrig utan vill bara ha såsen att äta. Idag åt han tre stora portioner pasta (och massor av räkor) och då frågade jag honom om han börjat gilla pasta. Hans svar var att dagens mat inte var pasta (avokadosåsen är ju blandad med pastan) så därför var det gott!! Barn är lustiga!

Avokadopasta, 4 port

Valfri pastasort för 4 port

1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 lime
2-3 mogna avokado
salt och svartpeppar
0,5 dl olivolja
en näve basilika
en näve bladpersilja
60 g riven parmesanost

Koka pastan al dente. Blanda finhackad chili, finhackad vitlök, limesaft, olivolja, persilja, basilika och avokado skuren i bitar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner riven ost och 1 dl kokvatten. När pastan är klar vänd ner den i avokadobladningen och rör om försiktigt. Servera direkt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Lät gott 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *