Äter du 500 gram frukt och grönt per dag?

God morgon-juice

God morgon-juice från Rynkeby

Vad innehåller juice? Jo, ska det kallas juice ska den innehålla 100% frukt, inget annat. Det finns flera typer av juice – färskpressad, ej från koncentrat, från koncentrat etc. Gemensamt för alla drycker som kallas juice är att de inte har något tillsatt socker. Det är enbart 100% pressad frukt, bär eller grönsaker.

Skapa sommarsvalka för hela familjen med God Morgon

Skapa sommarsvalka för hela familjen med God Morgon

Det rekommenderas att vi får i oss 500 gram frukt och grönt per dag. Själv har jag inga problem att få i mig detta i form av frukter och grönsaker, råa eller tillagade. 8 av 10 svenskar når dock inte upp till denna mängd och då är juice ett utmärkt sätt att på ett enkelt och gott sätt få i sig rätt mängd. Juice behöver inte heller bara drickas som den är rakt upp och ner i glas. Man kan använda den i smoothies, drinkar eller varför inte göra juice-glass?! Då kan man med gott samvete låta barnen få äta glass varje dag, det är ju utan tillsatt socker och 100% frukt. Strålande!

Jag har fått hem åtta spännande God Morgon-juicer från Rynkeby att testa och experimentera med. Det är nyheterna Berry Ginger Dream tasty, Apple Berry Juice sweet och Organic Apple Juice yum från God Morgon Premium. Jag fick den ekologiska juicen Fruitveggie från God Morgon Eko-sortimentet. Två sorter, Tropical Mango Passion och Inspiration Strawberry, med 100% pressad frukt från God Morgon Inspiration. Florida Apelsin från God Morgon Origin samt sist men inte minst Röd grape från God Morgon Classic. En salig blandning av det bästa från God Morgons sortiment alltså!

Apple Berry Juice

Not from Concentrate Apple Berry Juice

Not From Concentrate EKO Apple Juice

Not From Concentrate EKO Apple Juice

Jag har redan satt igång med att dricka och skapa sommarsvalka för hela familjen. Först ut testade jag Apple Berry Juice sweet och Organic Apple Juice yum från God Morgon Premium. Båda var friska och goda med tydlig fruktsmak. Inte alls söta utan helt perfekta. Lättdruckna! Jag gjorde pop up-glassar av Apple Berry och pinnglassar av äppeljuicen. Barnen blev mycket besvikna när de inte fick glassarna på en gång men de måste ju frysa till först. Imorgon kan vi frossa i nyttig juiceglass och 100% frukt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Cecilia skriver:

    Åh, de är så goda. Vi hade juiceprovning på jobbet. Apple berry juice sweet var min favorit

  2. Annika skriver:

    Mina barn älskade juice- glassarna vi gjorde igår. Perfekt för varma sommardagar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *