Galapremiär av Måste gitt

Galapremiär av Måste gitt

Galapremiär av Måste gitt

Igår var jag och maken på galapremiären av Måste gitt. Filmen har premiär på biograferna i morgon.

Kladdig och värdelös middag på Texas Longhorn.

Kladdig och värdelös middag på Texas Longhorn.

Vi började kvällen med en middag på Texas Longhorn i Kungshallen. Där testade vi deras BBQ Brisket och BBQ Sausage Sandwich. En minst sagt MYCKET kladdig upplevelse. Skivor av kött och korv på toast med coleslaw, gurka etc och pommes och sås på sidan. Helt omöjligt att äta med bestick så vi fick använda händerna. Allt rann och det var knappt gott. Mycket besviken, men vi hade i alla fall en trevlig stund på tu man hand, utan barn.

Bubbel och frukt.

Bubbel och frukt.

Inget tillsatt socker här inte så långt ögat når!

Inget tillsatt socker här inte så långt ögat når!

Sedan gick vi bort till Rigoletto. Röda mattan var som vanligt utrullad och inne i foajén bjöds det på godsaker. Det fanns skumpa, Freeno från Njie, Kexbar från Nick’s och fräscha fruktfat från Mathem. Mycket gott och trevligt!

Måste gitt (typ måste dra).

Måste gitt (typ måste dra).

Filmen Måste gitt handlar om förortskillen Metin och hans två sidor. Han är kriminell, bland annat säljer han falska Rolex-klockor till pantbanker om dagarna. Men han har också skådespelardrömmar och söker till scenskolan. I sin dagbok dokumenterar han sitt kriminella liv i detalj, allt vad han och andra gör och sagt. Denna bok bör såklart inte komma på avvägar men så en dag är dagboken borta och han blir livrädd för följderna. Får snuten tag på den åker alla dit och får ”brorsorna” tag på den råkar han också illa ut. Golare har inga polare. Den hamnar dock i händerna på en förläggare och hjulet sätts i rullning.

Filmen rör sig skickligt mellan drama och komedi. Det är snabba dialoger, uppkäftigt och humoristisk skildrat. Mycket bra skådespelarinsatser. Det genuina förortsspråket sätter pricken över i på filmen. Förutom kriminaliteten som skildras är språket ett extra tydligt sätt att visa på de kulturkrockar som finns i vårt samhälle idag. Både jag och Mattias var glada över att filmen var textad!

Samtliga från teamet som var på plats under galapremiären.

Samtliga från teamet som var på plats under galapremiären.

Jag älskade filmen och den får 4 sunda av 5. Gå och se!!!

Tack Wonderland event för inbjudan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *