Bästa receptet på hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är ett av de godaste tillbehören jag vet. För er som mot förmodan inte vet är Hasselbackspotatis en krispig ugnsbakad potatis. Själv tycker jag den passar bäst till en fin skiva kött eller en mör grillad kyckling men skulle säkert passa lika fint till en bit torsk eller lax. För mig är det den ultimata festpotatisen som både är snygg och enkel att göra och riktigt god tack vare smör och ströbröd. Här bjuder jag på bästa receptet på hasselbackspotatis.

Viktigt är att potatisarna skivas tunt, men inte helt igenom. Om man lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten. 

Bästa receptet på hasselbackspotatis
Bästa receptet på hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis, 4 port

1 kg potatis
50 g smör
1 tsk flingsalt
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Skala eller skrubba potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Ställ potatisen i en smord, ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med smör och ställ in i ugnen i 20 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen och pensla med smör. Strö över salt och ströbröd. Ställ in potatisen i ugnen i ytterligare 15 minuter, tills den är mjuk inuti och har fin färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *