Bästa receptet på hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis är ett av de godaste tillbehören jag vet. För er som mot förmodan inte vet är Hasselbackspotatis en krispig ugnsbakad potatis. Själv tycker jag den passar bäst till en fin skiva kött eller en mör grillad kyckling men skulle säkert passa lika fint till en bit torsk eller lax. För mig är det den ultimata festpotatisen som både är snygg och enkel att göra och riktigt god tack vare smör och ströbröd. Här bjuder jag på bästa receptet på hasselbackspotatis.
Viktigt är att potatisarna skivas tunt, men inte helt igenom. Om man lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten.

Hasselbackspotatis, 4 port
1 kg potatis
50 g smör
1 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Skala eller skrubba potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Ställ potatisen i en smord, ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med smör och ställ in i ugnen i 20 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen och pensla med smör. Strö över salt och ströbröd. Ställ in potatisen i ugnen i ytterligare 15 minuter, tills den är mjuk inuti och har fin färg.
Senaste kommentarer