Paneer masala

Paneer masala i Crock Pot
Paneer masala i Crock Pot

Vi försöker laga vegetariskt minst en dag i veckan. En av våra favoriter är Indisk dahl, men det kan man ju inte äta varje vecka. Variation är bra! Igår lagade vi till en helt fantastisk Paneer masala. Otroligt krämig och smakrik, men ändå mild i smaken. Paneer masala är en indisk gryta med ost, garam masala, ingefära, tomat och spenat som rundas av med grädde. Om man inte vill ha paneer kan man använda halloumi eller stora vita bönor.

En helt underbar vegetarisk middag med krämighet och massor av smak!
En helt underbar vegetarisk middag med krämighet och massor av smak!

Nu lagade jag till grytan i Crock Pot men det går lika bra att laga till i en gryta på spisen. Vi serverade naan till maten. Ris är också ett gott tillbehör och grönsaker såklart!

Paneer masala, 4 port

100 g cashewnötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk riven ingefära
1 tsk malen gurkmeja
1 msk garam masala
400 g konserverade hela tomater
2 dl vispgrädde
80 g bladspenat
1 tsk salt
1 förpackning Apetina Paneer a 225 g

Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå minst 10 min, gärna längre.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i Crock Pot-grytan på spisen i ca 5 min för de modeller som klarar detta. Använd annars en stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och ca 2 dl vatten. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Sätt på locket och låt gå på svag värme i ca 2 timmar. Häll i grädden.

Nu ska såsen mixas. Har du tex en keramikgryta kan du mixa direkt i grytan. Jag häller över min sås i en separat bunke och mixar i denna. Smaka av med salt. Häll tillbaka såsen i Crock Pot-grytan. Tillsätt bladspenat och osten i bitar. Nu ska maten bara bli varm. 30 minuter på låg effekt brukar fungera utmärkt. Servera med kokt ris och/eller naan-bröd.

Så gott att man bara vill sleva i sig maten!
Så gott att man bara vill sleva i sig maten!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *