Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Jag försöker läsa så ofta jag bara kan. Både för mig själv och för mina barn. Jag älskar att läsa! En författare jag har läst en hel del av är Sara Kadefors som skriver både barn- och vuxenböcker. Jag har läst tex Fågelbovägen 32, Borta bäst, Kast med liten kniv, Nyckelbarnen etc. Nu har jag precis läst hennes senaste bok, Billie: Avgång 9:42 till nya livet.

Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Billie: Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors bokserie för mellanåldern. Den handlar om Billie som fosterhemsplacerats i en för henne helt ny värld, i en småstad långt bort ifrån Stockholm, där hon växt upp med en mamma som inte kunde ta hand om henne. I fosterhemmet möter en mentalt frånvarande mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men Billie varken deppar eller ger upp. Istället skaffar hon sig snabbt vänner och fritidsintressen och gör allt för att smälta in. Billie inser dock snart att människorna i staden inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har konstiga konflikter. Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Hon försöker ta reda på vad som egentligen är fel.

Boken fängslar från första sidan och man vill inte lägga den ifrån sig. Den är varm och tänkvärd men ändå humoristisk. Jag tyckte den var riktigt läsvärd! Nu längtar jag efter att övriga två delar ska komma ut. Hoppas Filippa och ni andra, ung som gammal, kommer att gilla den lika mycket som jag.

Det vinnande omslaget i omslagstävlingen!

Det vinnande omslaget i omslagstävlingen!

En annan rolig detalj är själva omslaget. Hösten 2015 höll det utgivande förlaget Bonnier Carlsen en tävling där de bad Sveriges mellanstadieskolor att vara med och skapa omslaget till denna bok. Ca 2000 elever från hela Sverige bidrog med olika förslag på hur omslaget skulle se ut. Vinnare blev Philip Edqvist i klass 5 D på Guldkroksskolan i Hjo. Riktigt coolt och passande tycker jag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *