• Okategoriserade
  • 2

Brödbak

Jag har säkert ett par veckor nu haft fördegen från Valnötsbröds-baket i kylen. Jag behövde bunken som degen låg i så det var dags att baka upp det nu. Jag gjorde bara så att jag tog fördegen och la den i min Kitchen-aid och lät degen knådas i ca 8 min. Först på låg hastighet, och sen ökade jag hastigheten efter kanske 4 min. Sen fick degen jäsa ca 1.5 timme. Inget såg ut att ha hänt med degen alls… Ingen jäsning direkt alltså. Sen la jag den på en plåt och lät den jäsa ytterligare 1.5 timme. Det enda som hände var att degen flöt ut lite till en platt pannkaka. Bådade alltså inte gott. Men sen när jag gräddade brödet 30 min på 250 grader tog det fart. Resultatet blev en fin liten limpa och jag längtar tills senare ikväll då det blir provsmakning!

Fördegsbröd

Fördegsbröd

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. molly skriver:

    vad gott det ser ut:) valnötter är så gott:)

    du får ha det så bra och sov så gott 🙂
    kram

  2. molly skriver:

    svar: skönt att höra att dina barn får bra mat på sin förskola:) det är ju jätteviktigt:)

    hoppas att du har haft en bra dag hittills och att den fortsätter vara bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *