Släktmiddag
På lördagskvällen hade vi en liten släktmiddag. Mattias mamma var på besök från Östersund och sen bjöd vi över min mamma och pappa och hans fru. Vi började med fördrinkar som idag var vitt vin blandat med Sprite och till detta bjöd vi på chips. Till middag blev det kycklingpasta och grönsaker. På sidan fanns vitlöksbröd gjort själva av färdigköpt baguette som vi skårat och lagt ned hemmagjort vitlökssmör i.
Kycklingpasta 4 port
600 g kycklingfilé
400 g okokt pasta
140 g bacon
Parmesanost
Dressing:
4 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger av hög kvalitet
1,5 msk vatten
3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 msk senap
peppar
Kycklingen delas i munsbitar och steks tills de är genomstekta i ca 10 min. SKiva baconet och knaperstek detta. Koka pastan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda pastan och kycklingen. Häll över dressingen. Toppa med bacon och riv över parmesanost. Till detta serveras en sallad bestående av ruccola, gurka, tomat, majs och avokado.
Till efterrätt blev det äppelsmulpaj med vaniljsås.
Lailas äppelsmulpaj
5 äpplen, skalade och delade
100 g smält smör
2 msk socker
1½ dl vetemjöl
1½ del havregryn
Kanel
Ingefära
Lägg äppelklyftorna i en pajform. Strö över kanel och ingefära i önskad mängd. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en kletig massa. Strö över äpplena.
Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Innan jag la på smuldegen rev jag lite mandelmassa över äpplena. Men passa då pajen extra noga, då det lätt brändes vid.
Senaste kommentarer