Goda chokladmuffins

Jag känner mig lyckligt lottad som har underbar familj, släkt och vänner. De betyder allt för mig!

En godisråtta som jag är lite extra glad över att en av mina kompisar jobbar på Chokladfabriken. Det är alltid lika trevligt att besöka henne på jobbet eller komma hem till henne och då och då bjudas på underbar choklad och bakelser. Vi träffades genom mammagruppen på BVC och har hängt ihop sedan dess. Ett av mina första och bestående minnen av henne var vid det första gemensamma fikat vi hade då alla bidrag med någon godsak. Den här kompisen hade bakat chokladmuffins som bara var helt ljuvliga och självklart tog jag receptet och har bakat dessa flera gånger sedan dess. Nu finns receptet även i boken Chokladfabriken av Annika Edestrand och Helena Annerén Ullstrand.

Det var länge sedan jag bakade dessa godingar så ikväll slog jag till. De är riktigt goda och chokladiga utan att vara för mastiga. Perfekt fika en mörk och grå höstkväll som denna!

Chokladmuffins, 12 små eller 6 stora

200 g rumstempererat osaltat smör
320 g socker (3 3/4 dl)
200 g ägg (4 st)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
5 g bakpulver (1 tsk)
4 g salt (1/2 tsk)
70 g kakao (1 3/4 dl)
180 g mjöl (3 dl)
Valfri god choklad i bitar

Vispa ihop smör och socker, häll i äggen vartefter. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Tryck ner chokladbitarna. Grädda i ca 190°C i 10-15 minuter

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *