Bullbak

Frysen är full med mat men tom på bullar. Det var inte bra… Bäst att göra något åt detta! Sagt och gjort, gjorde en sats kolasnäckor. Riktigt goda!!! Välkommen förbi på bullkalas!!!

Kolasnäckor, 24 st

50 g jäst
2 dl gräddmjölk (1 dl grädde + 1 dl mjölk)
100 g mjukt smör
2 ägg
4 msk strösocker
1 tsk nystött kardemumma
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Fyllning:
200 g mjukt smör
11/2 dl florsocker
1/2 dl farin- eller muscovadoråsocker
1 msk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
1/2 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över den kalla gräddmjölken. Rör ut jästen. Arbeta in smöret klickvis. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och mjöl. Arbeta degen i maskin ca 8 min. Tillsätt salt och arbeta degen lite till. Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme.

Blanda ingredienserna till fyllningen.

Stjälp upp och arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut till plattor. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar, ställ gärna bullarna i muffinsbleck. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker (jag böt ut mot flagad mandel). Lät jäsa utan bakduk på varmt och dragfritt ställe ca 30 min.

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.