Dags att ta fram grillen

Presslunch på Kronfågel

Presslunch på Kronfågel

På söndag går vi över till sommartid. Då är det dags att ta fram grillen. I dubbel bemärkelse. När vi går över till sommartid ställer vi FRAM grillen. När vi går över till vintertid ställer vi BORT grillen. Vi ställer också fram grillen för att värmen, solen och ljuset har gjort entré. Då börjar det rycka i grilltarmen. Själva grillar vi utomhus året om, men det är klart att vi grillar oftare på våren och sommaren.

Dryck från Folkölsbutiken

Dryck från Folkölsbutiken

Mingelmat vid ankomst.

Mingelmat vid ankomst.

Vad vi lägger på grillen varierar. Det blir både nötkött, fläskkött, kyckling, köttsubstitut, ost och grönsaker. Årets grillundersökning från Kronfågel visar att vad svenska folket lägger på grillen skiljer sig markant om man är man eller kvinna, ung eller gammal. Ungdomar föredrar i allt större utsträckning att grilla grönsaker och kyckling medan de äldre, främst männen, hellre väljer fläsk- och nötkött.

Sett över hela befolkningen stiger kycklingens popularitet. Försäljningssiffror från Kronfågel visar samma sak. Själva grillar vi kyckling i allt större utsträckning. Vi älskar kyckling i alla dess former. Utbudet är enormt. Idag finns det Kycklingkorv i olika former och smaker, Färdigmarinerade kycklingdelar, Free range-kyckling, Fröbakade små & fina filéer, Kycklingbacon och Kycklingpinnar, etc etc. Kyckling är både gott, nyttigt och klimatsmart.

Magnus Albrektsson in action.

Magnus Albrektsson in action.

Magnus lär oss göra vår egen glaze.

Magnus lär oss göra vår egen glaze.

Varje vår och höst, ibland även vinter, så är det pressträff med Kronfågel. Vi får ta del av säsongens kycklingnyheter och blir bjudna på en helt storslagen buffé med alla goda nyheter. Buffén signerad Kronfågels fantastiske kock Magnus Albrektsson. Idag var det dags att ta del av vårens nyheter från Kronfågel.

Senaste tillskottet till korvfamiljen - Bratwurst!

Senaste tillskottet till korvfamiljen – Bratwurst!

Korv hör grillen till och till Kronfågels korvfamilj kommer det senaste tillskottet i form av en Bratwurst. En härligt god och klassiskt kryddad korv med smak av vitlök, muskot och kummin tillagad av det mer hälsosamma, klimatvänliga och goda vita kycklingköttet. Riktigt god! Det som drar ner betyget är att skinnet är lite för hårt för min smak.

Färdiga kycklingspett - perfekt till vårens alla festligheter!

Färdiga kycklingspett – perfekt till vårens alla festligheter!

Kinna på Kronfågel serverar mer mingelmat.

Kinna på Kronfågel serverar mer mingelmat.

Vårens andra nyhet är färdiga kycklingspett som man hittar i delikatessdisken. Kycklingspetten passar perfekt för den som söker en hälsosam måltidslösning med hög kvalitet som går snabbt att servera och är lätt att variera. De är också ett utmärkta att servera som en del av buffén på vårens alla kommande festligheter som Påsk, Valborg, Kristi Himmelsfärd, Sveriges nationaldag, student och bröllop. Ser även framför mig en mysig picknick med kycklingspett, potatissallad, baguette och en flaska rödvin! Kycklingspetten finns i fem olika smaker: Sweet Texas BBQ, Teriyaki, Mango Jalapeño, Sweet Chili och Blandade örter. Nu har jag inte testat alla smaker men de jag åt var riktigt saftiga, smakrika och goda tycker jag!

Färgsprakande och vacker buffé!

Färgsprakande och vacker buffé!

Oskriven regel - först fota, sedan äta!

Oskriven regel – först fota, sedan äta!

En av vårens nyheter - Kycklingspett.

En av vårens nyheter – Kycklingspett.

Tillbehören var fenomenalt goda och fräscha!

Tillbehören var fenomenalt goda och fräscha!

Bosarp Kyckling Cider Can

Bosarp Kyckling Cider Can

Vackra Diana!

Vackra Diana!

Som vanligt var det en makalöst färgsprakande, fräsch och god buffé som Magnus dukade upp. Han överträffar sig själv varje gång! Vid ankomst fick vi smördegspizza med grillad BBQ Peppar Kycklinglårfile´och Ebeltofts Ingefära och citron-dryck från Folkölsbutiken. Sedan dukades det upp Grillad Kycklingkorv Bratwurst med blomkålssallad, Grillad BBQ Chili Minutfilé med grillad sparrissallad och vispat chipotlesmör, Grillad BBQ Peppar Kycklinglårfilé med grillad majssallad och avokado- och tomatsalsa, Bosarp kyckling ”Cider can” (istället för beer can) med grillad vattenmelonsallad, Små Fina Filéer med ångade primörer och chiliyoghurt, två olika sorters Kycklingspett med matvetesallad. Dryck Södermalm Sour från Sthlm. Sist men inte minst efterrätten – Morotskaka 2.0. Alltså, huuuuur gott var inte allt detta?!??! Jag tog om flera gånger. Helt galet hur mycket som kan få plats i en mage!!!

Stort tack till Kronfågel för en fantastisk lunch! Årets höjdpunkt som vanligt!

Min första tallrik - självklart måste man backa!!!

Min första tallrik – självklart måste man backa!!!

God mat och trevligt sällskap!

God mat och trevligt sällskap!

Morotskaka 2.0

Morotskaka 2.0

Magiskt!

Magiskt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Louise skriver:

    Hej ”Att leva sunt”… ditt liv verkar gå ut på att få så mycket gratisgrejjer som möjligt. Spelar ingen roll vad det är bara det är gratis. Noll trovärdighet och snarare skadar ett varumärke som kronfågel, OLW, Santa Maria osv att du lägger upp ”reklam” för dem. Sedan kan man ju fråga sig hur ”sunt” du lever egentligen?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Nu är det ju så att det mesta av det jag skriver om INTE är gratis. Jag är tydlig när det är produktutskick. Det står tydligt markerat. Du får gärna ha din åsikt. Det råder åsiktsfrihet. Du behöver ju inte läsa min blogg om du känner så här. Vad gäller leva sunt är leva sunt för mig en bra balans mellan vila, träning. Nyttig mat, onyttig mat. Jag tränar men hur intressant är det att lägga upp bilder från min träning på tex Sats? Lika lite lägger jag upp bilder när jag sitter i soffan och jäser… Ha en trevlig helg! Kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.