Upprop med tillhörande picknick

Idag drog skolan igång på allvar för Filippa. Nu börjar hon 1:a klass och är en äkta ”etta-gluttare”! Terminen inleddes med tal av rektorn och presentation av alla arbetslag på skolgården med efterföljande upprop inne i respektive klass klassrum.

Det var tänkt att det skulle vara picknick också. Jag hade med picknickmat till skolan men de flesta valde att äta innan eller efter uppropet. Vi tog därför hem vår mat och hade picknick vid köksbordet.

Till mig och Mattias köpte jag varsin matig smörgås från Subway. Mattias valde en Italian BMT (en sub med salami, pepperonikorv, skinka, ost, grönsaker och dressing). Jag valde en Subway club (kalkonbröst, rostbiff och skinka, ost, grönsaker och dressing). Varsin cola till dricka. Då smörgåsen legat ett tag var själva brödet sladdrigt, svampigt och blött av dressingen och inte särskilt god. Jag värmde dock på min macka i smörgåsgrillen och då blev den helt okej.

Barnen är inte så förtjusta i smörgåsar så till dom gjorde jag ordning en köttbulle- och pastasallad med ärtor. Saft till dricka. Barnen fick även fika i form av en varsin mums-mums och varsin Oreo-cookie. Jag och Mattias fikar senare ikväll. Det blir en varsin muffins från American Cookies som vi köpte med från vår fika där förra veckan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *