Cooking event med David Chang

Idag var jag en av de lyckliga inbjudna till Electrolux cooking event med årets vinnare av White Guide Global Gastronomy Award, David Chang grundare av Momofuku Restaurants, New York. Han är på besök i Stockholm för att i morgon motta sitt pris på White Guide Gala som äger rum på Grand Hotel. Dock gjorde han ett exklusivt cooking event hos Electrolux och förutom David medverkade svenska toppkockar som tex Magnus Nilsson, Matthias Dahlgren, Sayan Isaksson mfl. Temat var “urban terroir” där David Chang tillsammans med Magnus Nilsson visade sina fermenteringsexperiment och lagade några av sina signaturrätter med svenska råvaror.

Sedan bjöd de svenska stjärnkockarna ur svenska kocklandslaget på fantastiskt god mat bestående av bland annat surdegsbröd med ett sparrissmör, lufttorkad skinka, hälleflundra med bland annat rom, potatischips, dill och brynt smör, raggmunkar med fläsk och gurka, snittar med tartar och dillmajonäs och grönsaker, pilgrimsmusslor och svenska ostron. Det bjöds på bubbel, både med och utan alkoholl. Behöver jag säga att maten var helt fantastiskt god och jag åt och åt och åt tills magen stod åt alla håll. Jag känner mig så lyckligt lottad av att ha fått vara en av de få på plats!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *