Cooking event med David Chang
Idag var jag en av de lyckliga inbjudna till Electrolux cooking event med årets vinnare av White Guide Global Gastronomy Award, David Chang grundare av Momofuku Restaurants, New York. Han är på besök i Stockholm för att i morgon motta sitt pris på White Guide Gala som äger rum på Grand Hotel. Dock gjorde han ett exklusivt cooking event hos Electrolux och förutom David medverkade svenska toppkockar som tex Magnus Nilsson, Matthias Dahlgren, Sayan Isaksson mfl. Temat var “urban terroir” där David Chang tillsammans med Magnus Nilsson visade sina fermenteringsexperiment och lagade några av sina signaturrätter med svenska råvaror.
Sedan bjöd de svenska stjärnkockarna ur svenska kocklandslaget på fantastiskt god mat bestående av bland annat surdegsbröd med ett sparrissmör, lufttorkad skinka, hälleflundra med bland annat rom, potatischips, dill och brynt smör, raggmunkar med fläsk och gurka, snittar med tartar och dillmajonäs och grönsaker, pilgrimsmusslor och svenska ostron. Det bjöds på bubbel, både med och utan alkoholl. Behöver jag säga att maten var helt fantastiskt god och jag åt och åt och åt tills magen stod åt alla håll. Jag känner mig så lyckligt lottad av att ha fått vara en av de få på plats!!!
Senaste kommentarer