Hitta balans
I veckan var jag inbjuden av Alpro till en dag full med goda nyttigheter skapade av Alpros produkter, spännande insikter och tips på hur man skapar en bättre balans i vardagen. På plats fanns Aftonbladet Wellness hälsobloggare Filippa Salomonsson som gav oss sina handfasta tips. Vi var ett fåtal utvalda bloggare och press som var inbjudna och vi fick chansen att verkligen mingla, samtala och såklart njuta av alla läckerheterna.
Filippa Salomonsson är en otroligt inspirerande kvinna som det var mycket intressant och roligt att lyssna på. Hon har gjort en spännande resa och har numera hittat ett levnadssätt och en balans som passar just henne. Vi är alla olika och något som passar en person behöver inte passa en annan. Man måste lyssna inåt. Filippa är vegetarian, brinner för raw food och försöker äta så mycket växtbaserat som möjligt. Hon lever enligt 80/20-principen, dvs äter nyttigt 80% av tiden och mindre nyttigt 20%. För att uppnå balans är det inte alltid en stor förändring som behövs, utan det kan bara vara någon liten detalj som behöver förändras.
Några konkreta råd Filippa gav för att skapa balans är att lämna lägenheten/huset/jobbet fem minuter tidigare för att slippa stressa, boka in tid för vila, släppa människor och aktiviteter som tar mer energi än vad det ger, leva mer i nuet och vara närvarande i stunden, skippa en träning utan dåligt samvete, njuta av sötsaker utan ångest, skapa en mysig miljö och fixa hemma, göra andningsövningar, ta en promenad i skogen, uppskatta stunder och upplevelser, skratta mer och ha roligt.
Maten då? Filippa menar att hälsosam mat ska vara roligt, lätt och njutbart. Man måste tanka kroppen med rätt bränsle för att få mer energi. Good food ger helt enkelt good mood. Den mat som skapar balans är näringsrik mat, hel och ren mat, naturens mat och säsongsbaserad mat. Vad gäller den växtbaserade maten uppmuntrar hon till variation, kreativitet och att våga prova på nya rätter. Testa tex att byta ut en måltid i veckan mot något nytt. Det ger över 50 nya rätter om året.
På eventet bjöds vi på ungefär 10 olika ”smårätter” baserade på Alpros produkter. Allt var riktigt fräscht och gott och rätter som garanterat inte bara en Alpro-fantast som jag kommer att uppskatta och gilla. Ni bara måste pröva tex chiapuddingarna, glassen och fruktsalladen. Självklart får ni recepten i ett kommande inlägg.
Stort tack till Filippa, Alpro och Grayling för en mycket trevlig och god stund tillsammans!
Allting ser verkligen supergott ut.