Arlanda Food Trucks rullar ut

Hur gör du när du ska ut och flyga? Stannar du på flygplatsen kortast möjliga tid eller åker du ut ett bra tag innan så att du har bra marginal och även hinner gå runt och äta gott och shoppa innan avfärd? Jag är gärna ute i god tid, framför allt för att hinna shoppa!

Utbudet av mat på landets flygplatser, och kanske Arlanda i synnerhet, har utvecklats snabbt bara under det senaste året. Utbudet av restauranger är stort och många är riktigt bra. Det är många som inte vet om eller har upptäckt detta än. Därför satsar man från idag och under ett antal veckor framöver på en Arlanda Food Truck där stockholmarna kommer att kunna ta del av mat direkt från utvalda restauranger på Arlanda. Bilen kommer att besöka olika platser i Stockholm och sälja mat till ett bra pris. Försäljningen kommer ske mellan 11-14 på vardagarna.

Maten som säljs i Food Trucken är komponerad av restauranger på Arlanda. Det är ett urval av rätter som även finns att köpa på flygplatsen. Maten lagas i Food Trucken efter beställning. Menyn kommer att bestå av sex olika rätter, alla för 65 kr/portion. Det är Osso Buco, Pulled Pork, Lasagne (kött eller vegetarisk), Tryffelrisotto och Ramensoppa med wasabimarinerad rökt lax.

Idag fick jag den stora äran att vara först att testa detta nya koncept. På plats fanns bland annat Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia, och Roel Huinink, VD på ASDC. De gav oss en kort presentation av konceptet och tanken bakom Arlanda Food Truck.

Sedan fick vi hugga in på maten. Behöver jag säga att jag hade svårt att välja rätt?! Allt lät och såg så gott ut.

Mitt val föll på Tryffelrisotton från Himmel & Hav Brasserie och Bar. Det var en risotto med ett bakat lantägg, Pecoriniotryffel och späda grönsaker. Jag la även till en sushiomelett som egentligen ingick i sopprätten men jag bara älskar sushiomelett. Risotton var mycket välsmakande, krämig och helt underbar. Grönsakerna hade perfekt tuggmotstånd. Ägget var krämigt men ändå fast och sushiomeletten precis lika god som alltid. Precis lagom mättande portion! 65 kr skulle jag vilja säga är ett fyndpris.

Med mig hem fick jag ett par matlådor så att jag i lugn och ro hemma eller på jobbet kan testa några av de andra av rätterna på menyn. Jag valde Osso Buco och Lasagne med kött. Jag provsmakade lite på rätterna när jag la över maten i mer praktiska förvaringslådor och WOW – stora portioner med fantastisk mat. Båda rätterna var jättegoda, smakrika och verkligen färggranna.

Visst låter det intressant? Food Trucken kommer att kunna följas via en särskild kampanjsajt där man kan se var den stannar. Den kommer i ett första skede att finnas i Stockholm under ett antal veckor med start idag. Om projektet faller väl ut, kan det bli aktuellt med fler turer. Gå in på http://www.arlandafoodtrucks.se/ eller följ @arlandafoodtrucks på Instagram för att se var den håller hus. Jag vet att den kommer att vara i Kungsträdgården tisdag och onsdag denna vecka 11-13, men sedan har jag ingen aning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *