Crimson Peak

Crimson Peak

På fredag har en riktigt bra film premiär på bio. Det är skräckfilmen Crimson Peak. Passar riktigt bra så här i spöktider. Det är inte långt kvar till Halloween (31 oktober) då vi får ducka för spöken, gastar och allehanda monster. Filmen är regisserad av ingen mindre än den mexikanske mästerregissören Guillermo del Toro som gjort storfilmer som den oskarsbelönade Pans labyrint, Pacific rim och Hellboy. Det är alltså en klassisk skräckfilm med alla de attribut som en klassisk skräckfilm ska ha. Men den här är tusen gånger bättre än de flesta andra skräckisar jag har sett. Den har liksom så mycket mer. Den är fantastiskt bra gjord med en detaljrikedom av sällan skådad grad, den är vacker, riktigt bra skådespelare, bra story, spännande, läskig och romantisk.

Filmen utspelar sig på slutet av 1800-talet vid industrialiseringens intåg och handlar om den unga kvinnan Edith. Hon drömmer om att bli författare och skriver berättelser som handlar om andar och spöken men eftersom hon är kvinna uppmuntras hon istället skriva om romantik vilket hon verkligen inte vill. Stadens unga läkare Alan är förälskad i henne men hon tycker han är tråkig och blir istället upp över öronen förälskad i den mystiske baronetten Thomas som kommer till staden i affärssyfte tillsammans med sin syster. Trots varningar om att det är något skumt med Thomas och hans syster samt att Ediths pappa dör på ett häpnadsväckande och förvånande sätt väljer Edith att gifta sig med Thomas och de flyttar till hans och systerns slott i England. Slottet är halvt förfallet men också full av mörka hemligheter. Det är en plats fylld med hemligheter som kommer att hemsöka henne för evigt. Det är nu filmen tar fart på allvar och det är spänning, skräck och detaljrikedom på hög nivå.

Mer vill jag inte avslöja, jag säger bara – ta med er någon att hålla i handen och gå iväg och se filmen! Den får betyget 4 av 5 sunda stjärnor!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *