Veganska produkter från Quorn

Quorn lanserar sina första veganska produkter.

Quorn lanserar sina första veganska produkter.

Intresset för vegetarisk och vegansk mat är för jättestort för tillfället. Jag har länge varit inne på tanken att äta mer vegetariskt och Meat Free Monday är ett initiativ som verkligen kom i rättan tid. Alla borde äta vegetariskt minst två dagar i veckan, åtminstone en av dagens måltider dessa två dagar. Man kan göra vegetarisk mat från grunden till en billig penning men det finns numera ett riktigt stort och bra utbud i affärernas sortiment av färdigmat. En av producenterna av god och nyttig vegetarisk mat är Quorn. I sitt breda utbud har de allt från halvfabrikat som färs, bitar och strimlor till färdigmat som korv, hamburgare, schnitzel, pyttipanna och lasagne. De har precis lanserat sina första veganska produkter. Det är Quorn Nuggets och Quorn Schnitzel.

Quorn-produkter liknar kött till utseende och konsistens vilket gör att de går att använda i många klassiska rätter. Produkterna innehåller normalt sett en liten mängd äggvita som bindmedel för att ge bra konsistens. Det har gjort att veganer inte kunnat äta Quorn men i de nya produkterna de nya produkterna har äggvitan ersatts med potatisprotein och är därmed helt vegan.

Jag har tidigare testat Quorn flera gånger, både färs, bitar och korv. Bitarna är otroligt lika kyckling, både i utseende och smak. Färsen är ungefär som kött-/kycklingfärs och passar lika bra till tacos, köttfärssås och som bas i hamburgare. Smaken är riktigt god och samtidigt rik på både protein och kostfiber men har ett lågt fettinnehåll. Jag gillar Quorn-produkten och tänket kring alternativ mat riktigt mycket. Som vanligt när det handlar om färdigmat är det priset som är stora problemet. Lite väl dyrt jämfört med kött och kyckling. 280 g nuggets ca 40 kr, 200 g schnitzel (2 st) ca 35 kr. Trist att det ska vara så dyrt med alternativ klimatsmart mat.

Quorn Nuggets.

Quorn Nuggets.

Serveringsstips Quorn Nuggets: Med morot, rödbeta, sötpotatis, polkabeta och palsternacka som ugnsrostats med vitlök, chili och olivolja.

Quorn Schnitzel.

Quorn Schnitzel.

Serveringsstips Quorn Scnitzel: Med grönkål, blomkål, lila blomkål, rödkål, vitkål och spetskål som ugnsrostats med vitlök, chili och olivolja.

Salta och peppra efter smak. Servera gärna nuggets eller schnitzel tillsammans med tomatsalsa, hummus och mosad avokado.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *