Dags för en förändring i köket?

Jag älskar att laga mat. Tycker det är kul, avkopplande och utmanande. Allt från mat, godsaker till bröd gör jag gärna själv från grunden när tid finns. Ugnen går varm hemma hos mig och är det perfekta arbetsredskapet. När man tillagar mat i ugnen sköter den ju nästan sig själv. Resultatet blir ofta riktigt bra och nyttigare än om till exempel stekpanna används.

Vi bytte nyligen ut vår ugn då ugnsluckan på den förra gick sönder. Det blev en ”vanlig” ugn men med några specialfunktioner som till exempel att den gör rent sig själv. Nu funderar jag på om man trots allt ändå skulle byta ut den vanliga ugnen mot en ångugn. Ångugnar låter riktigt bra. Det har många fördelar, såväl ur ett hälsoperspektiv som när det kommer till matlagningsupplevelsen. Maten innehåller mer näring, ser bättre ut och smakar godare. Dessutom går tillagning i ångugnar snabbare. Man får också ett mycket jämnt resultat vid tillagning i ångugn.

Brödbakning i en vanlig ugn.

Brödbakning i en vanlig ugn.

När jag bakade mitt Barsjabröd häromdagen hade jag i vatten som jag hällde i en djup varm plåt  när jag stoppade in brödet för gräddning för att det skulle bildas ånga. Ångan ger saftigare bröd och knaprig god skorpa. Det gick men hade jag haft en ångugn hade jag sluppit vattenmomentet. Det kostar ingenting att drömma och vem vet, kanske tomten läser detta!!!


Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *