Dags igen för Lakritsfestivalen
Ni har väl inte missat att det i helgen är dags igen för Lakritsfestivalen, världens största lakritsfest?! Precis som de senaste året går festivalen av stapeln i Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. En riktig folkfest utlovas! Som vanligt kan man provsmaka och köpa lakritsprodukter i alla dess former, njuta av mat och fika innehållandes lakrits och har även möjlighet att delta i lakritsinspirerade aktiviteter. Missa inte helt enkelt! Jag har besökt festivalen de senaste fem åren. Festivalen är som ett fint vin – det blir bara bättre med åren!
I går var det dags för alla lakritsbloggares favoritevent – den årliga pressvisningen. 2016, 2015, 2014, 2013 och 2012, ja ni ser. Ett event jag inte missar! I år höll pressvisningen till på Lakritsfestivalens kontor i Birkastan. Lite mindre lokal, inget överdöd av lakritsprodukter utan bara en föraning av det som komma skall. Det var drop-in och utbudet varierade lite under kvällen.
En av utställarna på plats var en av mina favoriter – Beriksson. De bjöd på bland annat ekologisk lakrits från Kalabrien, choklad och cremino-nougat med lakrits från italienska Gardini och sin nya saltade kola med lakrits från franska Mam Goudig.
Desserter utan gränser bjöd på den underbara Salmiakkolan som fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015, biscottis med saffran, lingon och lakrits samt lakritssås.
Haupt Lakrits som bjöd på sin specialframtagna Lakritsbåt och visade upp världens dyraste lakrits.
Lakritsfabriken i Ramlösa som bjöd på lakritspopcorn och ett salt lakritsskum.
My Snaxbox som visade upp sin härliga lakritsbox som går att prenumerera på.
Gammelstads Knäck och Karamell med sin Super Salty Salmiakkola, vinnare av Finlandia Salmiakki 2016.
3 Vänner med en glass bestående av en blandning av Sötlakrits, saltlakrits och lakritssås.
LIQ, en finsk handgjord premiumlakrits med nytänkande recept där lakrits matchats med apelsin, svamp och svartpeppar.
Honung som är smaksatt med salmiak, lakrits och chili från Huhtasrinteen Bigård.
Och lite till!
Stort tack till Tuija, Anette och Anette för en mycket välsmakande pressvisning!
Senaste kommentarer