Den gudomliga soppan

I tisdags blev jag bjuden på en helt fantastiskt god 3-rätters lunch. Alla rätterna var, enligt mitt smak och tycke, bara helt gudomligt goda! Jag fastnade lite extra just för soppan. Dels antagligen för att vi äter soppa så sällan hemma, dels för att den helt enkelt var god. Självklart bad jag om receptet och nu har jag det i min hand.

Vad passar då inte bättre än att servera mer eller mindre traditionell torsdagsmat till middag ikväll här hemma, dvs soppa och våfflor.

Soppan smakade mycket bra, även om den var långt ifrån den krämiga soppan jag bjöds på i tisdags. Våfflorna var frasiga och goda som vanligt. Självklara tillbehör för mig är grädde och sylt. Efter ett par portioner soppa och ett helt gäng våfflor går jag nu in i matkoma!

Varm rotsakssoppa med chiliräkor och svamp, 4 port

1 morot
1 palsternacka
4 st mjöliga potatisar
1 liter vatten
100 g svamp
100 g räkor
1 tsk chili
2 msk hummerfond
1 dl grädde

Skala morot, palsternacka och potatis och skär i mindre bitar. Lägg ner i vattnet. Låt koka ca 15-20 min, eller tills rotsakerna är mjuka. Mixa soppbasen. Häll ned grädde och hummerfond och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Fräs svamp och räkor i chilin. Häll ned i soppan precis innan servering. Njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.