En grönare jul med Quorn

Jag äter mer och mer vegetarisk mat. Helt vill jag inte skippa kött, fisk, kyckling, ägg etc utan jag nöjer med att vara flexitarian. Dels på grund av hälso- och miljöperspektiv, dels på grund av ett allt större utbud av riktigt bra och goda vegetariska alternativ i mataffärerna. Nu kan vi till och med på ett lätt sätt få till ett traditionellt julbord utan kött genom att Quorn lanserar sin nyhet Julspecial.

En grönare jul med Quorn

Quorn Julspecial

En grönare jul med Quorn

Färdiglagad Julspecial innan grilljering

Vegetariska alternativ på julbordet

Vegetariska alternativ på julbordet

Julspecial är ett alternativ till den klassiska julskinkan. Den ska likna julskinka till utseende och konsistens, även om jag personligen mest tycker att den liknar en korv men med griljering på så varför inte?! Däremot smakar den som julskinka. Den har en riktigt god smak med perfekt balans i sältan.

En grönare jul med Quorn

Julspecial, bullar och korv

Sedan tidigare har Quorn både korv och färdiga bullar som tillsammans med Julspecial blir perfekt på julbordet. Bullarna är supergoda, saftiga och fina. Korvarna är också goda, något torra jämfört med traditionell korv gjorda på fläskkött. Vill man göra sina egna bullar finns det Quorn Färs i sortimentet. Det krävs dock lite mer för att få bullsmeten att hålla ihop och tydligen ska potatis göra tricket, recept finns för den som vill testa.

En grönare jul med Quorn

Min första jultrallrik

Vi dukade upp vårt första julbord för året till lunch igår och självklart blev det helt grönt! Julspecial, korv, bullar, rödbetssallad, sallad, hemgjord osötad äppelmos, senap, tunnbröd och julmust. Tummen upp från hela familjen! Blir garanterat fler grönare inslag på julbordet för oss i år.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *